Τσίπρας: Ο κόσμος στηρίζει την προοπτική, την προσπάθεια, τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης

13 Ιουν 2015

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος της Κυβέρνησης): Μιλάτε για υστέρηση εσόδων πλασματική, διότι έχει να κάνει με το πότε άνοιξε η διαδικασία της είσπραξης, αλλά δεν μιλάτε για τις εισπράξεις που έχουμε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Μέχρι τις 5 Ιουνίου, μέχρι σήμερα, έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση επτακόσιες εβδομήντα τέσσερις χιλιάδες οφειλέτες, με συνολικό ρυθμιζόμενο ποσό της τάξης των 5,65 δισεκατομμυρίων. Έχουν ήδη εισπραχθεί 368 εκατομμύρια. Σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία, έχουν ενταχθεί διακόσιες έντεκα χιλιάδες οφειλέτες, 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ ρύθμιση και έχουν εισπραχθεί 163 εκατομμύρια ευρώ.


   Μην αναρωτιέστε, λοιπόν, γιατί ο κόσμος στηρίζει την προοπτική, την προσπάθεια, τη διαπραγμάτευση τη σκληρή. Δεν είναι μόνο το αίσθημα πατριωτισμού μιας Κυβέρνησης που διαπραγματεύεται σκληρά. Είναι ότι υλοποιήσαμε και μια πολιτική που χιλιάδες συνανθρώπους μας τους ανακουφίζει σε μια δύσκολη στιγμή.
   Αποκαταστήσαμε τεράστιες αδικίες που είχαν συσσωρευθεί στο δημόσιο τομέα, με το νόμο για τον εκδημοκρατισμό της Δημόσιας Διοίκησης. Προχωρήσαμε στην αποκατάσταση του «μαύρου» στην ΕΡΤ. Καταλογίσαμε τα χρέη των τηλεοπτικών σταθμών, αυτά που ποτέ δεν τολμήσατε να διανοηθείτε ότι θα μπορούσατε να καταλογίσετε, διότι κάποιοι Έλληνες έχουν άλλα δικαιώματα από κάποιους άλλους, εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε αυτόν τον τόπο. Ποτέ δεν τολμήσατε να αγγίξετε αυτούς που ήταν στις λίστες Λαγκάρντ, τους μεγαλοπρομηθευτές του Δημοσίου, τους μεγαλοεργολάβους, τους ιδιοκτήτες καναλιών, για να πληρώσουν αυτά που ο νόμος λέει ότι πρέπει να πληρώσουν.
   Προχωρήσαμε στο νόμο για την άμεση αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και διαφθοράς στον αθλητισμό και ταυτόχρονα, με μια πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική, έχουμε κάνει την Ελλάδα κεντρική χώρα στις εξελίξεις στην Ευρώπη και στην περιοχή μας, πράγματα που ποτέ δεν τολμήσατε να διανοηθείτε, δηλαδή ότι θα μπορεί η μικρή Ελλάδα, η καταχρεωμένη Ελλάδα, να παίζει έναν κεντρικό ρόλο στο ενεργειακό παιχνίδι, παρά μονάχα να υλοποιείτε, να υλοποιείτε, να υλοποιείτε. Εμείς δεν υλοποιούμε, εμείς σχεδιάζουμε, μέσα στους τέσσερις αυτούς μήνες και βεβαίως σε συνθήκες ασφυξίας.
(Βουλή: 5.6.2015)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News