Τσίπρας: Αυτή η Κυβέρνηση και αυτή η Βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει νέο μνημόνιο

12 Ιουν 2015

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος της Κυβέρνησης): Κατανοώ την προσδοκία σας. Κατανοώ τον κρυφό σας πόθο προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να δικαιωθείτε, αλλά και να καταφέρετε να κρύψετε τις μεγάλες σας ευθύνες για την πορεία του τόπου. Θέλω, όμως, να σας διαβεβαιώσω: Μην προσδοκάτε άδικα. Αυτή η Κυβέρνηση και αυτή η Βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει νέο μνημόνιο.


   Κι αν δίνουμε μια μάχη τέσσερις μήνες, κι αν δίνουμε μια μάχη σκληρή σε αντίξοες συνθήκες, είναι γιατί δεν ερχόμαστε να υπογράφουμε –όπως συνηθίζατε εσείς πέντε χρόνια τώρα- ό,τι ακριβώς μας φέρνουν. Υπογράφατε χωρίς να διαπραγματευτείτε!
   Δεν θα ξεχάσω την τραγική ομολογία Βουλευτή της τότε κυβέρνησης, Υπουργού, ότι δεν πρόλαβε να το διαβάσει αυτό που ψήφισε. Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στη στάση της σημερινής Κυβέρνησης που κάνει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες περήφανους. Διότι αγωνιζόμαστε σε σκληρές συνθήκες, σε συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας, που εσείς ποτέ δεν είχατε -διότι έσπευσαν να μειώσουν ακόμα και το δικαίωμα έκδοσης εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου- που δεν μπορεί να κάνει κανέναν περήφανο στην Ευρώπη, που τις επιλέγουν προκειμένου να γονατίσουν έναν ολόκληρο λαό και μια κυβέρνηση σε μια πολιτική που δεν έχει καμία σχέση με τις ιδρυτικές αξίες της Ευρώπης. Σε αυτές τις συνθήκες διαπραγματευόμαστε. Γιατί; Όχι μονάχα για να κλείσουμε τους δικούς σας λογαριασμούς.
   Διότι τους δικούς σας λογαριασμούς προσπαθούμε να κλείσουμε, τις δικές σας δεσμεύσεις προσπαθούμε να κλείσουμε. Προσπαθούμε να κλείσουμε τις δεσμεύσεις σας από τα μνημόνια που υπογράψατε. Εδώ βρισκόμαστε. Όμως, δεν αγωνιζόμαστε μόνο γι’ αυτό. Αγωνιζόμαστε και για να δώσουμε μια προοπτική για την επόμενη μέρα. Γι’ αυτό έχουμε καταθέσει ένα σαφές σχέδιο που αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους. Κανείς δεν αναφέρθηκε σε αυτό από τις σαράντα επτά σελίδες που διέρρευσαν.
(Βουλή: 5.6.2015)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News