Σαμαράς: Πώς θα κάνετε εκλογές; Με τη χώρα ήδη σε χρεοκοπία;

11 Ιουν 2015

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Οι εκλογές που προκαλέσατε τον περασμένο Γενάρη οδήγησαν τη χώρα πολύ πίσω. Νέες πρόωρες εκλογές θα την πάνε ακόμα πιο πίσω. Η χώρα δεν το αντέχει. Θα την φέρουν πολύ πιο κοντά στο ατύχημα. Και ύστερα, για πείτε μου, αν δεν κάνετε συμφωνία, πώς θα κάνετε εκλογές; Με τη χώρα ήδη σε χρεοκοπία; Σε συνθήκες άγριες, κοινωνικού αναβρασμού;


   Και τι θα ζητήσετε από τον κόσμο; Να σας δώσει έγκριση για σύγκρουση; Κάτι τέτοιο -να το ξέρετε- θα μετέτρεπε τις εκλογές σε δημοψήφισμα «ναι ή όχι στο ευρώ». Μη σας πω «ναι ή όχι στην Ευρώπη», γιατί η ρήξη με την Ευρώπη ξεπερνά κατά πολύ το ευρώ. Εκτός πια κι αν -όπως πολύ υποπτεύονται σήμερα- αυτός ήταν και από την αρχή ο στόχος σας, να μας βγάλετε από το ευρώ πρώτα με τις προηγούμενες εκλογές, τις πρόωρες και τώρα με το δεύτερο κύκλο, γύρο, εκλογών.
   Κι επειδή θα χάσετε αυτήν την αναμέτρηση, γιατί ο κόσμος είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ, να ξέρετε ότι δεν πρόκειται να ωφελήσει τη χώρα μια τέτοια εμφύλια πόλωση. Και μην ξεχνάτε ότι κερδίσατε τις εκλογές με την υπόσχεση να φέρετε μια καλύτερη συμφωνία μέσα στο ευρώ. Και ήδη αυτό το οποίο έχει προταθεί, είναι χειρότερη συμφωνία και νέο μνημόνιο. Και αυτό το βλέπουν τώρα οι πάντες!
   Και μην ξεχνάτε ότι διακηρύσσατε τον περασμένο Γενάρη ότι θα υποβάλετε προτάσεις στους Ευρωπαίους. Τώρα μείνατε έκπληκτος. Όμως, τότε μας λέγατε ότι δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο να αρνηθούν. Και τώρα τι θα πάτε να πείτε στον κόσμο; Ότι όσα είπατε στους εταίρους μας τα αρνήθηκαν όλα και εσείς θα συγκρουστείτε μαζί τους;
   Και μην ξεχνάτε ότι μέχρι τώρα ο κόσμος συνέκρινε τα μέτρα που πήραμε εμείς με τις ωραίες υποσχέσεις που δίνατε εσείς. Τώρα ακόμα και χωρίς συμφωνία έχετε ήδη προτείνει μέτρα. Και αυτά, βέβαια, δεν έχουν καμία σχέση με τα μέτρα της Θεσσαλονίκης. Τώρα, όμως, η σύγκριση θα γίνεται και σε κάποια άλλη βάση: Με τα δικά σας πεπραγμένα, με τα δικά σας αποτελέσματα που είναι ζοφερά, εφιαλτικά, γιατί ανεβάζουν κάθε μέρα τον λογαριασμό.
(Βουλή: 5.6.2015)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News