Κουτσούμπας: Ο λαός θα ζήσει ένα καινούργιο μακρόχρονο διάστημα ακόμα μεγαλύτερης φτώχειας, φόβου, δυστυχίας

10 Ιουν 2015

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας): Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, η σημερινή εσπευσμένη συζήτηση των δύο ωρών, στην οποία προσδίδετε και το χαρακτήρα έκτακτης ανάγκης, είναι κατά τη γνώμη μας πλήρως ενταγμένη στην τακτική που από την πρώτη στιγμή είχε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να σύρει τον ελληνικό λαό σε υποταγή, σε παραίτηση απ’ αυτά για τα οποία πάλεψε όλα αυτά τα χρόνια, όπως η κατάργηση των μνημονίων και η ανάκτηση των απωλειών, με τις όποιες βέβαια αδυναμίες είχε αυτός ο αγώνας αυτά τα χρόνια και να παραιτηθεί ακόμα και απ’ αυτά τα λιγοστά που υποσχέθηκε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.


   Με ευθύνη της Κυβέρνησης και των δανειστών ο ελληνικός λαός βρίσκεται στη μέγγενη ενός εκβιασμού, όχι βέβαια πρωτόγνωρου, αλλά εξαιρετικά επικίνδυνου, δηλαδή να διαλέξει το σχέδιο Γιούνκερ ή το κυβερνητικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτός ο εκβιασμός κυριαρχήσει, ο λαός θα ζήσει ένα καινούργιο μακρόχρονο διάστημα ακόμα μεγαλύτερης φτώχειας, φόβου, δυστυχίας. Ο λαός ή θα γίνει πρωταγωνιστής στον αγώνα, μαζεύοντας την πείρα, τις ανεκμετάλλευτες δυνάμεις του και θα πετάξει στο καλάθι των άχρηστων αυτόν τον ωμό εκβιασμό, ή θα μετρήσει νέες ήττες, απογοητεύσεις και μάλιστα σε μάχες που δεν έχει καν δοκιμάσει να δώσει.
   Εμείς στη Βουλή θα τοποθετηθούμε με κριτήριο την ολοσχερή κατάργηση των μνημονίων, την ανάκτηση των απωλειών για το λαό μας, την ανάγκη να αποτελέσει αφετηρία το σήμερα για το ξεδίπλωμα ενός αγώνα με μία και μόνη έκβαση: Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, διαγραφή του χρέους, το οποίο χρέος δεν αντιμετωπίζεται αν απλά καθυστερήσεις μία δόση και να την «πακετάρεις» με τις υπόλοιπες, αλλά αν αρνηθείς το χρέος, δεν το αναγνωρίσεις οριστικά και τελεσίδικα. Τέτοια κότσια, όμως, ούτε είχατε ούτε έχετε.
   Διάφοροι λένε ότι η σημερινή συζήτηση αποτελεί μέσο για να «αδειάσετε» τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΟΤΑΜΙ από ορισμένα προπαγανδιστικά τακτικίστικα επιχειρήματά τους ή να διασκεδάσετε την ανησυχία και τις αντιδράσεις μιας μερίδας, μιας ομάδας Βουλευτών σας. Όμως, εμείς επιμένουμε ότι όλα αυτά δεν είναι ο κύριος στόχος σας. Κύριος στόχος σας είναι οι άνεργοι, οι εργατοϋπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι στην πόλη και στο χωριό. Αυτούς θέλετε να εξαπατήσετε.
   Οι εταίροι σας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήδη σας προσέφεραν γερό χέρι βοήθειας άμεσα ή έμμεσα, ανοιχτά ή παρασκηνιακά. Έβαλαν μπροστά ένα πακέτο με πολλά παλιά βάρβαρα μέτρα, προκειμένου να δείξουν ετοιμότητα, να παραιτηθούν από ένα πολύ μικρό μέρος, αλλά να κρατήσουν ένα νέο μνημόνιο για τη συνέχεια. Και εσείς κάνατε μία λίστα προτάσεων, που τελικά θα οδηγήσει σε μία βάρβαρη συμφωνία, κάτι μεταξύ e-mail Χαρδούβελη και e-mail τρόικας, η οποία ζει και βασιλεύει βέβαια και με το νέο όνομα που της δώσατε, δηλαδή «τρεις θεσμοί».
(Βουλή: 5.6.2015)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News