Χ. Κατσώτης: Στην εταιρεία «Nestle» μειώθηκαν οι μισθοί μέχρι και 38%

2 Ιουν 2015

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ (Βουλευτής ΚΚΕ): Η πολυεθνική «Nestle» προχώρησε σε μείωση μισθών μέσα από ατομικές συμβάσεις εργασίας με το πιστόλι στον κρόταφο των εργαζομένων έως και 38%.


   Κύριε Υπουργέ, γνωρίζω ότι έχετε κάνει συνάντηση στο Υπουργείο. Έχετε συζητήσει το θέμα. Έχετε επιπλήξει την επιχείρηση για αυτή την απόφασή της. Ωστόσο, είναι άλλα αυτά που λέγονται και άλλα αυτά που γίνονται στην πράξη. Και αυτά που γίνονται είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι πολυεθνικές να διασφαλίζουν το μέγιστο κέρδος μέσα από την αξιοποίηση όλου του νομοθετικού πλαισίου, αλλά και την ελευθερία που τους δίνει η εξουσία τους, έτσι ώστε να αυξάνουν τα κέρδη τους.
   Έτσι, λοιπόν, στη «Nestle», όπως θα βλέπετε στην ερώτηση, πέρα από τις ατομικές συμβάσεις, έχουμε εκ περιτροπής εργασία, έχουμε διήμερη και τριήμερη εργασία για τους εργαζόμενους, έχουμε απολύσεις και επαναπροσλήψεις των εργαζομένων μέσω των εργολάβων, έχουμε μετακινήσεις εργαζομένων από εργοστάσιο σε εργοστάσιο -μία να δουλεύουν στον Ταύρο, μία στα Οινόφυτα- και ένα σωρό άλλες τέτοιες αλλαγές και ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, προκειμένου να αυξήσει την κερδοφορία της, να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης στην Ελλάδα, αλλά και παγκόσμια. Τα στοιχεία, βέβαια, της κερδοφορίας αναφέρονται και αυτά, είναι γνωστά. Είναι μεγάλη η κερδοφορία της.
(Βουλή: 19.3.2015)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News