Συρρίκνωση επενδύσεων κατά 62% σε επτά χρόνια

6 Νοε 2015

Κατακόρυφη πτώση 7 ποσοστιαίων μονάδων μέσα σε ένα χρόνο, το 2015 παρουσίασε ο Δείκτης Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος, ενώ τα τελευταία επτά χρόνια της κρίσης οι επενδύσεις συρρικνώθηκαν 62%, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που παρουσίασε χθες ο ΣΕΒ, σε εκδήλωση που διοργάνωσε για τις Επενδύσεις και το Επιχειρηματικό Περιβάλλον.


   «Κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς επενδύσεις, μεγάλες επιχειρήσεις, χωρίς εξαγωγές και παραγωγή. Τα τελευταία επτά χρόνια της μεγάλης ύφεσης οι επενδύσεις μειώθηκαν 62%» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου για την οικονομία και τη ραγδαία αποεπένδυση.
   Ο κ. Φέσσας κάλεσε την πολιτεία να προωθήσει την επενδυτική επανεκκίνηση με μία σύγχρονη πολιτική χωρίς επιδοτήσεις αλλά με φορολογικά κίνητρα. «Δεν χρειαζόμαστε μία νέα γενιά επιδοτήσεων που θα γεννήσει ξανά σχέσεις εξάρτησης. Θέλουμε μία νέα αρχή, με ξεκάθαρους οριζόντιους κανόνες, ανταγωνιστικό φορολογικό περιβάλλον με τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής, μετρήσιμα αποτελέσματα και ποιοτικές επενδύσεις», τόνισε.
   Πρότεινε τη φορολογική ενθάρρυνση πρωτίστως των οικονομικά αποδοτικών επενδύσεων, όπως η καινοτομία, οι εξωστρεφείς βιομηχανίες και υπηρεσίες, τα μεγάλα logistics και κέντρα εφοδιασμού, που θα κάνουν την Ελλάδα de facto διαμετακομιστικό κόμβο στον τουρισμό, τις νέες τεχνολογίες και την υγεία.
Πηγή: Ημερησία
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News