GP Βραζιλίας 2015: Ο Rosberg τη νίκη και τις εντυπώσεις

16 Νοε 2015

Σε νίκη, τη δεύτερη στη σειρά, μετέτρεψε ο N. Rosberg την pole position που κατέκτησε το μεσημέρι του Σαββάτου στην πίστα του Interlagos.


   Πραγματοποιώντας έναν αλάνθαστο αγώνα, ο Γερμανός οδήγησε από τον πρώτο ως τον τελευταίο γύρο το GP Βραζιλίας, κατακτώντας για δεύτερη συνεχή χρονιά τη νίκη.
   Στη δεύτερη θέση παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ο L. Hamilton, παρά το γεγονός ότι μέχρι την πραγματοποίηση του πρώτου pitstop ο Bρετανός βρέθηκε για αρκετούς γύρους σε απόσταση βολής από τον oμόσταυλό του, δείχνοντας μάλιστα ότι μπορεί να κινηθεί ταχύτερα.
   Ωστόσο, η Mercedes δεν θέλησε να ρισκάρει επιλέγοντας μια διαφορετική στρατηγική για τον δεύτερο Hamilton και να θέσει σε κίνδυνο το 11ο «ένα-δύο» της φετινής σεζόν. Τα pitstop του Bρετανού ήρθαν μόλις έναν γύρο μετά από εκείνα του N. Rosberg, με αποτέλεσμα τα δύο μονοθέσια της Mercedes να τερματίσουν με τη σειρά με την οποία εκκίνησαν.
   Τις θέσεις τους διατήρησαν και οι Vettel-Raikkonen, με τον Γερμανό να ανεβαίνει για μια ακόμα φορά στο τρίτο σκαλί του βάθρου και τον Φινλανδό να κατακτά τους βαθμούς της τέταρτης θέσης. Από την πέμπτη θέση είδε την καρό σημαία ο V. Bottas, αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με την 8η θέση του F. Massa εξασφάλισε στη Williams την 3η θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.
   Τερματίζοντας έκτος, ο N. Hulkenberg ισοφάρισε την καλύτερη φετινή του επίδοση, τη στιγμή που οι D. Kvyat, R. Grosjean και M. Verstappen συμπλήρωναν την βαθμολογούμενη δεκάδα.
Πηγή: auto.in.gr
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News