Οι τηγανιτές πατάτες στα McDonald's στη Βενεζουέλα κοστίζουν 133 δολάρια!

5 Νοε 2015

Μετά από 10 μήνες απίστευτης αύξησης του πληθωρισμού στη Βενεζουέλα, που ορισμένοι αναφέρουν ως κομμουνιστική χώρα (άρα υποτίθεται δίκαιη και σωστή), τα McDonald's έχουν στον κατάλογό τους τηγανιτές πατάτες με την εντυπωσιακή τιμή των 800 bolívares, ή βάσει ισοτιμίας 133 δολαρίων.


   Η τιμή έχε φθάσει στα ύψη, διότι η κυβέρνηση που υποτίθεται θα ήταν υπέρ του λαού, και της λαϊκής κυριαρχίας, έχει επιβάλει τέτοιους κρατικούς ελέγχους που έχουν ως αποτέλεσμα τη διάλυση της εθνικής οικονομίας. Έτσι, οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν προκαλέσει χάος, παρά το γεγονός πως είναι μία χώρα πλούσια σε φυσικό πλούτο, όπως τα πετρέλαια.
   Η εισαγωγή αγαθών είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού η κομμουνιστική κυβέρνηση δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας όπως αυτές της Γερμανικής υπεροψίας του 1940, και της Ρωσικής του 1920. Τα McDonald's προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν πατάτες από τους τοπικούς παραγωγούς, οι οποίοι τις πωλούν κυρίως στη μαύρη αγορά από τα 79 έως και τα 133 δολάρια. Την ίδια στιγμή, ο μισθός είναι εξαιρετικά μικρότερος για τον λαό του κομμουνισμού, με αποτέλεσμα να γίνονται πραγματικά μάχες για λίγα τρόφιμα.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News