Το νέο ευρωπαϊκό δίκτυο υπηρεσιών απασχόλησης (EURES)

3 Δεκ 2015

Στις 2 Δεκεμβρίου 2015, η Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων ενέκρινε συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ανασυγκρότηση και αναδιοργάνωση του υφισταμένου δικτύου EURES.


   Το νέο δίκτυο EURES ενισχύεται και εκσυγχρονίζεται. Η δικτυακή πύλη του θα είναι ένα σύγχρονο μέσο κινητικότητας, το οποίο θα χρησιμοποιεί τις τελευταίες τεχνολογίες ΙΤ και θα είναι ανοικτό σε όλους.
   «Ο νέος κανονισμός για την ανασυγκρότηση του EURES προβάλλει τη σημασία που αποδίδουμε όλοι μας σε μία από τις θεμελιώδεις ελευθερίες των πολιτών της Ένωσης, την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων. Προσφέρει νέες ευκαιρίες απασχόλησης συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο κ. Nicolas Schmit, Υπουργός Εργασίας, Απασχόλησης και Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.
   Στόχος του EURES είναι να διευκολύνει την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων στο εσωτερικό της ΕΕ, προάγοντας κατ' αυτόν τον τρόπο μια πιο ολοκληρωμένη αγορά εργασίας. Όλοι οι πολίτες της ΕΕ μπορούν να επωφεληθούν από ολόκληρο το φάσμα των παρεχομένων υπηρεσιών. Ιδιαίτερη μέριμνα παρέχεται στην προσβασιμότητα των υπηρεσιών για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
   Το βελτιωμένο δίκτυο EURES βοηθά τους εργαζομένους να υπερβούν τα εμπόδια στην κινητικότητα, προσφέρει ευκολότερη πρόσβαση σε δυνατότητες απασχόλησης σε ολόκληρη την ΕΕ και συνεισφέρει στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Συμβάλλει επίσης στην αντιμετώπιση της ανεργίας, βελτιώνοντας την αντιστοίχιση προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News