Ο εγκέφαλος περιέχει 1 petabyte δεδομένων

23 Ιαν 2016

Νέα δεδομένα ανατρέπουν όσα ξέρουμε για την ανθρώπινη μνήμη, αφού μελέτη αποκαλύπτει πως η χωρητικότητά της είναι 10 φορές μεγαλύτερη από αυτό που πιστεύαμε ως τώρα.


   Ο Terry Sejnowski του Salk Institute for Biological Studies δηλώνει πως “αυτό είναι πραγματική βόμβα στον τομέα της νευροεπιστήμης. Οι νέες μετρήσεις μας για τη χωρητικότητα του εγκεφάλου αυξάνουν τις συντηρητικές εκτιμήσεις κατά 10 φορές, σε σχεδόν ένα petabyte, όσο και ο όγκος του World Wide Web”.
   Διαπιστώθηκε πως οι συνάψεις του εγκεφάλου μπορεί να χωρίζονται μέχρι και σε 26 κατηγορίες και αυτή η περιπλοκότητα των συνδέσεων μεταξύ των νευρώνων επηρεάζουν δραματικά τη χωρητικότητα της μνήμης. “Υπάρχει μία ακρίβεια που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί.
   Οι επιπτώσεις μπορεί να είναι εκτεταμένες. Κρυμμένες κάτω από το προφανές χάος της ακαταστασίας του εγκεφάλου, βρίσκεται μια ακρίβεια στα σχήματα και στα μεγέθη των συνάψεων που ήταν μέχρι τώρα κρυμμένες από εμάς” συμπληρώνει ο Sejnowski. Διαπιστώθηκε μάλιστα πως οι συνάψεις αλλάζουν το μέγεθος και τη λειτουργία τους σχεδόν ακαριαία, εξαρτώμενες από τις εκπομπές των νευρώνων.
Πηγή: unboxholics.com

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News