Λογικό αλλά αυστηρό μήνυμα Σόιμπλε προς Αθήνα: Εφαρμόστε τα συμφωνηθέντα

16 Ιαν 2016

Νέο μήνυμα προς την Αθήνα έστειλε από το ECOFIN στις Βρυξέλλες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα και να ολοκληρώσει γρήγορα την αξιολόγηση.


   Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επανέλαβε την πάγια θέση του Βερολίνο ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να συμμετέχει στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και εξέφρασε την ικανοποίησή του που η ελληνική κυβέρνηση επαναβεβαίωσε πως επιθυμεί την παραμονή του Ταμείου.
   «Είναι καλό ότι η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαίωσε προφανώς εκ νέου αυτό που είχε ήδη αποδεχθεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ότι δηλαδή το ΔΝΤ βεβαίως πρέπει να συνεχίσει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα - αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, και συνέχισε:
   «Θεώρησα ότι δηλώσεις από την Ελλάδα, από τον πρωθυπουργό, στις οποίες θα μπορούσε να δοθεί η ερμηνεία ότι η Ελλάδα δεν ήθελε πλέον το ΔΝΤ, δεν ήταν προς το συμφέρον της χώρας. Προφανώς αυτή η συμβουλή έγινε κατανοητή στην Αθήνα και τώρα το ξεκαθάρισαν ρητά και για αυτό το ΔΝΤ θα κάνει ό,τι έχει πει. Και η σημερινή συνέντευξη της κυρίας Λαγκάρντ δεν μπορεί να ερμηνευθεί διαφορετικά. Δεν έχω καμία αμφιβολία».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News