Κατρούγκαλος: "Στόχος είναι να δοθεί ελπίδα σε όλους ότι θα πάρουν σύνταξη"

9 Ιαν 2016

"Το σχέδιο και οι αριθμοί δεν βγαίνουν αν δεν αντιμετωπιστεί η ανεργία", είπε και παραδέχτηκε ότι όσοι παίρνουν από 700-900 ευρώ θα έχουν μια μείωση γύρω στα 5 ευρώ αλλά στόχος είναι να δοθεί ελπίδα σε όλους ότι θα πάρουν σύνταξη, είπε ο Κατρούγκαλος κατά τη συνέντευξη τύπου για το ασφαλιστικό.


   Τόνισε, δε, πως δεν υπάρχουν αποθεματικά, το psi κατέστρεψε τα ταμεία, το μνημόνια θα έκανε ιδιωτική ασφάλιση τις συντάξεις και όχι κοινωνική.
   "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενσωματώσει τις μνημονικές ρυθμίσεις σε νέο σύστημα με σταδιακή αντικατάσταση του ΕΚΑΣ με την εθνική σύνταξη. Για πρώτη φορά θα έχουμε ενιαίο σύστημα με ενιαίους κανόνες. Οι παλιές συντάξεις θα παραμείνουν στα παλιά επίπεδα και όταν εξισορροπηθούν οι συντελεστές των παλαιών και των νέων θα έχουμε για πρώτη φορά συντάξεις μιας ταχύτητας".
   "Εγγυόμαστε τη προσωπική διαφορά και μετά τρία χρόνια μνημονίου, η διαφορά θα μειώνεται όταν οι ισοδύναμες συντάξεις θα ανεβαίνουν. Αν για παράδειγμα, κάποιος παίρνει 1000 ευρώ και πάει στα 920, η σύνταξη θα μείνει παγωμένη μέχρι το τέλος του μνημονίου, αλλά μετά το τέλος μπορεί οι παλιές να αρχίσουν να αυξάνονται, όταν κλείσει η διαφορά με τις νέες. Αν υπάρχει διάφορα παλιάς και νέας πάνω από 20% θα καταβάλουμε τη προσωπική διαφορά κατά 50%". Παράλληλα, σημείωσε πως ο συντελεστής για κάθε χρόνο εργασίας θα μετρά διπλός αν μέχρι τώρα ήταν για 1,5%, πάμε στο 20% για όλες τις κατηγορίες.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News