Σε 100.000 έχει κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ για χρέη άνω των 1.000 ευρώ

20 Ιαν 2016

Σε 100.000 παροχές με χρέη άνω των 1.000 ευρώ και καθυστέρηση άνω των οκτώ μηνών στην εξόφληση έχει κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα η ΔΕΗ, ενώ στα 2 εκατομμύρια, από το σύνολο των 7,5 εκατομμυρίων φθάνουν οι πελάτες της ΔΕΗ που δεν έχουν πληρώσει τον λογαριασμό ρεύματος.


   Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ φθάνουν στα 2,2 δισ. ευρώ, με συντηρητικές εκτιμήσεις.
   Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, η ΔΕΗ θα προσφύγει στα δικαστήρια κατά των λεγόμενων «μπαταχτσήδων» καταναλωτών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το κενό νόμου και προσφεύγουν σε ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, αφήνοντας πίσω ανεξόφλητους λογαριασμούς.
   «Υπάρχει δυστυχώς η διαδικασία που κάποιος μπορεί να αλλάξει πάροχο, ανεξαρτήτως του αν έχει εξοφλήσει τον λογαριασμό του στον προηγούμενο», είπε ο κ. Αδαμίδης, τονίζοντας ότι η ΔΕΗ έχει ζητήσει από την πολιτεία να μην καταργηθεί το δικαίωμα αυτό.
   Υπογράμμισε ότι η ΔΕΗ πρέπει να διεκδικήσει με νομικούς τρόπους τις οφειλές και πρόσθεσε ότι η ΔΕΗ θα έπρεπε να δεσμεύει τους τραπεζικούς λογαριασμούς καταναλωτών, που δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, αλλά επιλέγουν να μην εξοφλούν τους λογαριασμούς. Δήλωσε ότι θα μπορούσαν να μειωθούν τα τιμολόγια αν η ΔΕΗ συγκέντρωνει τα χρήματα από τα ληξιπρόθεσμα και χαρακτήρισε «επιθετική ενέργεια» την επιστροφή του παγίου στους συνεπείς πελάτες της επιχείρησης.
Πηγή: Ημερησία
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News