Η WWF για τους 'μεγαλοκαρχαρίες' του Καμμένου: Ντροπιαστική εικόνα, δεν δείχνει καμία γενναιότητα

13 Ιαν 2016

Στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, απαντά η WWF, με αφορμή την ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter, φωτογραφίας με καρχαρία που έχουν πιάσει δύο άνδρες, συνοδευόμενη από το σχόλιο "Ένας ένας οι μεγαλοκαρχαρίες".


   Η Οργάνωση με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της, σημειώνει πως ο καρχαρίας δίπλα στον οποίο "ποζάρει" ο υπουργός, είναι ένα από τα πιο κυνηγημένα είδη καρχαρία στην Ελλάδα, για τον οποίο δεν υπάρχει παγκοσμίως καμία καταγραφή απρόκλητης επίθεσης σε ανθρώπους.
   Ολόκληρη η απάντηση της WWF στον Πάνο Καμμένο: Σχετικά με τον "μεγαλοκαρχαρία" του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.
   "Σε μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κάνει λογοπαίγνιο με σκοτωμένο «μεγαλοκαρχαρία» που κρατάει επιδεικτικά από το στόμα. Στο συγκεκριμένο τουίτ, ο υπουργός γράφει «Ένας ένας οι μεγαλοκαρχαρίες..."
   Σχετικά με τον σκοτωμένο καρχαρία, διευκρινίζουμε ότι,
   Πρόκειται για τον εξαβράγχιο καρχαρία (Hexanchus griseus), έναν από τους πιο κυνηγημένους στην Ελλάδα καρχαρίες, για τον οποίο δεν υπάρχει παγκοσμίως καμία καταγραφή απρόκλητης επίθεσης σε ανθρώπους. Η αλιεία του εξαβράγχιου απαγορεύεται από την εθνική νομοθεσία από το 1981, με το προεδρικό διάταγμα 67/1981. Το WWF Ελλάς εδώ και χρόνια προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη γύρω από τους πιο κυνηγημένους κυνηγούς των θαλασσών μας: τους καρχαρίες.
   Η εικόνα ενός υπουργού, ο οποίος μάλιστα διετέλεσε και αρμόδιος για τα θέματα της εφαρμογής της νομοθεσίας για τη θάλασσα και ειδικότερα για την αλιεία, να καμαρώνει δίπλα σε έναν σκοτωμένο κορυφαίο του θαλάσσιου βασιλείου είναι ντροπιαστική και δεν δείχνει καμία γενναιότητα. Άσχετα από το εάν η θανάτωση του καρχαρία προήλθε από ακούσια παγίδευσή του στα στατικά δίχτυα ή ήταν εσκεμμένη ενέργεια, η φωτογραφία δείχνει μια σαφή περιφρόνηση για τους νόμους προστασίας της απειλούμενης θαλάσσιας ζωής.
   Το WWF Ελλάς καταδικάζει απερίφραστα τη συγκεκριμένη ενέργεια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου". Σχολιάζοντας την ανάρτηση του Πάνου Καμμένου, ο σκιτσογράφος John Antόno, δημοσίευσε στο προφίλ του στο facebook αυτό το σκίτσο, το οποίο αναδημοσιεύτηκε στο twitter από χρήστες, με όχι και τόσο κολακευτικούς (για τον υπουργό) χαρακτηρισμούς.
Πηγή: news247.gr
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News