Η ψηφιακή οικονομία εισφέρει το ένα πέμπτο του παγκόσμιου ΑΕΠ

3 Φεβ 2016

Ισχυρότατο καταλύτη ανάπτυξης για την παγκόσμια οικονομία συνιστά, πλέον, το ψηφιακό οικοδόμημα. Σήμερα, περισσότερο από το ένα πέμπτο του ΑΕΠ στις ψηφιακά “ώριμες” αγορές του κόσμου (22,5%) παράγεται από τη digital οικονομία. Το ποσοστό αυτό θα διευρυνθεί περαιτέρω έως το 2020, με την ψηφιακή οικονομία να αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο (25%) του παγκόσμιου ΑΕΠ.


   Την εικόνα αυτή αποτυπώνει έρευνα των Accenture Strategy και Oxford Economics με τίτλο “Digital Disruption: the Growth Multiplier”. Η έρευνα μετρά τις επιδόσεις 11 κρατών σε μια σειρά τομέων, που σχετίζονται με την ψηφιοποίηση της οικονομίας και εκτιμά την επίδραση του ψηφιακού μοντέλου στο ΑΕΠ αυτών των χωρών (Κίνα, Ιταλία, Ιαπωνία, Ισπανία, Βραζιλία, Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστραλία, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ).
   Η συμμετοχή της ψηφιακής οικονομίας στο ΑΕΠ της κάθε μίας από τις 11 αγορές έχει σαφώς μεγάλη διαφοροποίηση. Κυμαίνεται από το 33% της πρωτοπόρας αμερικανικής οικονομίας και το 30% της Μεγάλης Βρετανίας και της Αυστραλία - για παράδειγμα - μέχρι το πενιχρό 10% στην περίπτωση της Κίνας.
Πηγή: ΣΕΠΕ
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News