Βιογραφικό: Άδωνις Γεωργιάδης

17 Οκτ 2015

Ο Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης (γεν. 6 Νοεμβρίου 1972) είναι Έλληνας συγγραφέας, εκδότης, παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών πώλησης βιβλίων και πολιτικός.


   Κατάγεται από το Αμύνταιο της Φλώρινας, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε. Εργάστηκε ως διευθυντής των εκδόσεων Γεωργιάδη, τις οποίες είχε δημιουργήσει ο πατέρας του, και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών. Πολιτεύτηκε με το ΛαΟΣ, με τους συνδυασμούς του οποίου εκλέχτηκε βουλευτής στις εκλογές του 2007 και του 2009.
   Από το Νοέμβριο του 2011 μέχρι το Φεβρουάριο του 2012 ήταν υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα τη ναυτιλία στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, που είχε την κοινοβουλευτική στήριξη του ΠαΣοΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛαΟΣ. Το Φεβρουάριο του 2012 διαγράφηκε από το ΛαΟΣ επειδή υπερψήφισε το «Μνημόνιο ΙΙ» και προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία. Στις εκλογές του 2012 εκλέχτηκε βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και μετά τον ανασχηματισμό της 24ης Ιουνίου 2013 ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Υγείας στην κυβέρνηση Σαμαρά, θέση την οποία διατήρησε έως τις 9 Ιούνιου 2014. Από το Σεπτέμβριο του 2014 είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, θέση που διατηρεί και μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.
   Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Νοεμβρίου του 1972. Κατάγεται από το Αμύνταιο της Φλώρινας, αλλά μεγάλωσε στην Εκάλη. Είναι εγγονός του αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Η Πρωία» Σπύρου Βλασόπουλου. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο και στο Λύκειο της Νέας Ερυθραίας και, αργότερα, στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθήνας. Εκεί οργανώθηκε αρχικά στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και έπειτα στους «Νέους Ορίζοντες», την οργάνωση νεολαίας της Πολιτικής Ανοιξης.
   Είναι διευθυντής των εκδόσεων Γεωργιάδη και των περιοδικών «Ελλήνων Ιστορία» και «Ελληνική Αγωγή». Στο βιογραφικό που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, ο Γεωργιάδης αναφέρει ότι «ο ίδιος ως συγγραφεύς έχει κυκλοφορήσει τρία βιβλία». Το πρώτο είναι ένας Οδηγός αρχαίων ελληνικών νομισμάτων, το δεύτερο είναι το Ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα: ο μύθος καταρρέει και το τρίτο «προσωπικό βιβλίο» είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα, γύρω από την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τον Οθωμανό σουλτάνο Μωάμεθ το Β' το 1453 με τίτλο Θεοδώρα Φραντζή: Η Άλωσις.
   Το βιβλίο αποτελεί κατά 99% αντιγραφή ενός μυθιστορήματος του Αγγλικανού ιερωμένου John Mason Neale, που είχε δημοσιευτεί το 1857 και είχε μεταφραστεί στην καθαρεύουσα τρία χρόνια αργότερα. Ο Γεωργιάδης απλούστευσε τη γλώσσα και πραγματοποίησε αλλαγές στο 1% της έκτασης του κειμένου, παρουσιάζοντας ως Έλληνα με το όνομα «Νικηφόρος» έναν βασικό πρωταγωνιστή, τον Richard Burstow, που στο πρωτότυπο μυθιστόρημα ήταν Βάραγγος, και προσθέτοντας ένα νέο χαρακτήρα, έναν Εβραίο σύμβουλο του Μωάμεθ που εμφανίζεται να δηλώνει ότι σιχαίνεται τους Έλληνες.
   To 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «Ελληνική Αγωγή» με σκοπό την διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών. Το 1998, σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Κώστα Χούντα, διηύθυνε τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ηρόδοτος 107,4». Αργότερα συνεργάστηκε με τηλεοπτικούς σταθμούς παρουσιάζοντας εκπομπές «Ελληνική Αγωγή» στον Blue Sky και «Ελλήνων Έγερσις» στον «Τηλεάστυ», με θέμα τον πολιτικό σχολιασμό και την τηλεπώληση βιβλίων, κυρίως ιστορικού και φιλολογικού περιεχόμενου.
   Αρχικά πολιτεύτηκε με το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ.. Υπήρξε υποψήφιος του κόμματος για τη νομαρχία Αθηνών στις νομαρχιακές εκλογές του 2006. Το 2007 και το 2009 εξελέγη βουλευτής με το ΛΑ.Ο.Σ στην Β΄ εκλογική περιφέρεια Αθηνών. Ήταν ακόμη υποψήφιος του ιδίου κόμματος για την θέση του περιφερειάρχη Αττικής στις περιφερειακές εκλογές τις 7ης Νοεμβρίου 2010. Στις 11 Νοεμβρίου 2011 τοποθετήθηκε υφυπουργός ανάπτυξης με αρμοδιότητα την ναυτιλία στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά παραιτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2012. Την επόμενη ημέρα, 13 Φεβρουαρίου, διαγράφηκε από την Κοινοβουλετική Ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ καθώς υπερψήφισε το «Μνημόνιο ΙΙ» αντίθετα από την γραμμή του κόμματος.
   Στις 17 Φεβρουαρίου 2012 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, έχοντας παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα. Εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Β΄ Αθηνών στις εκλογές στις 6 Μαΐου 2012 και εκ νέου στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Στις 25 Ιουνίου 2013 τοποθετήθηκε υπουργός υγείας στη συγκυβέρνηση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: el.wikipedia.org
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News