Ποιος είναι ο αγοραστής της πιο ακριβής Ferrari;

14 Φεβ 2016

Η αλήθεια είναι ότι ακούμε αρκετά συχνά να ανεβαίνει ο πήχης με το ακριβότερο αυτοκίνητο που πωλείται σε δημοπρασίες. Να λοιπόν άλλο ένα ρεκόρ και αυτή τη φορά τα χρήματα τα έδωσε μάλλον ο Lionel Messi.


   H Ferrari του 1957 335 Sport Spider Scaglietti είναι περιορισμένης έκδοσης, καθώς είναι μία από τις τέσσερις που έχουν κατασκευαστεί. Πωλήθηκε για 35,7 εκατομμύρια δολάρια (δηλαδή 32.000.000€) στο Retromobile Salon 2016, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία. Η τιμή στην οποία πωλήθηκε το αυτοκίνητο αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ σε δημοπρασία τόσο σε ευρώ όσο και σε στερλίνες.
   Ο αγοραστής είναι προς το παρόν άγνωστος, αλλά υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι είναι ο Αργεντινός άσσος του ποδοσφαίρου Leo Messi. Λέγεται ότι για το αυτοκίνητο αυτό ενδιαφέρονταν οι διάσημοι ποδοσφαιριστές, Cristian Ronaldo και Lionel Messi, αλλά ο Messi έκανε την υψηλότερη προσφορά και το «κέρδισε», προσθέτοντας άλλο ένα πανάκριβο αυτοκίνητο στη συλλογή του.
   Αυτή δεν είναι η πρώτη δημοπρασία, όπου ο αγοραστής παραμένει άγνωστος χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του, παρ’ όλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μπορέσουν να την ανακαλύψουν.
   Η Ferrari αυτή είναι η πρώτη που έσπασε τα 200 km/h στον 24ωρο αγώνα του Μαν, έχοντας τελική ταχύτητα 299 km/h. Επίσης, μπορεί να υπερηφανεύεται για τον 4.1 lt V12 Tipo 140 κινητήρα με απόδοση 400 ίππους.
   Δεν είναι νόμιμη να κυκλοφορεί στο δρόμο, γιατί είναι ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο από μια χρυσή εποχή του διεθνούς μηχανοκίνητου αθλητισμού και γι’ αυτό αυτοκίνητα αυτού του είδους τα βλέπουμε συνήθως σε μουσεία.
Πηγή: newsauto.gr
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News