Πάτησε Ελλάδα το νέο Nissan Navara

28 Φεβ 2016

Η Nissan πραγματοποίησε στατική παρουσίαση του νέου Navara που έρχεται στη χώρα μας με τον τίτλο του «Pick up of the Year 2016». Όπως ίσως γνωρίζεται η κατηγορία των pick up αλλάζει δυναμικά και πλέον το να χαρακτηρίζει κανείς αυτοκίνητα όπως το νέο Navara, ή τα Mitsubishi L200, Ford Ranger και VW Amarok ως «αγροτικά» αποτελεί αναχρονισμό που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Βέβαια στην Ελλάδα για ν’ αποκτήσεις τέτοιο όχημα πρέπει να είσαι ή αγρότης ή να έχεις εταιρεία που αποδεδειγμένα στο έργο της απαιτούνται τέτοιες δυνατότητες.


   Σημειώστε λοιπόν πως το νέο Navara έχει όλες τις ανέσεις ενός Xtrail και ταυτόχρονα τη δυνατότητα μεταφοράς φορτίου 1.5tn ή της ρυμούλκησης φορτίου 3.5tn! O χώρος φόρτωσης είναι 67 χιλιοστά μακρύτερος από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ  στην έκδοση Double Cab διαθέτει και τον μεγαλύτερο χώρο σε μήκος στην κατηγορία του,  με 1.578m. Παράλληλα, στις δίπορτες εκδόσεις King Cab το μήκος του ωφέλιμου χώρου, αγγίζει τα 1.788m. Tο νέο Nissan ΝΡ300 διατίθεται στη χώρα μας με εγγύηση 5 ετών ή 160.000km.
   Το νέο Navara διαθέτει ένα πλούσιο πακέτο εξοπλισμού ασφάλειας και άνεσης: σύστημα Περιμετρικής Θέασης (Around View Monitor) και  Αποφυγής Μετωπικής Σύγκρουσης (Forward Emergency Barking), το πολύ σημαντικό για άνετο ταξίδι Cruise Control, το κρίσιμο για κατάβαση σε παγωμένες λασπωμένες πλαγιές Hill Descent Control (HDC), το σημαντικό για την εκκίνηση σε ανηφόρα ενώ το όχημα είναι φορτωμένο Hill Start Assist (HSA). Επιπλέον στοιχεία άνεσης είναι το  σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί (Keyless entry), η πίσω κάμερα οπισθοπορείας αλλά  και οι  αισθητήρες παρκαρίσματος.
   Μπαίνοντας στο εσωτερικό του NAVARA έχει την αίσθηση πως βρίσκεσαι σ’ ένα σύγχρονο επιβατικό αυτοκίνητο. Το ταμπλό είναι ολοκαίνουργιας σχεδίασης, προσφέρει αυξημένη ευρυχωρία στην  καμπίνα και μια πιο πανοραμική αίσθηση. Τα εμπρός καθίσματα διαθέτουν οσφυϊκή  υποστήριξη χάρη στη βελτιωμένη εργονομία,  με χρήση τεχνολογίας που προήρθε από τη NASA. Στα χαρακτηριστικά άνεσης περιλαμβάνονται ο ψηφιακός διζωνικός κλιματισμός, καθώς και νέο σύστημα εξαερισμού για τα πίσω καθίσματα. Εκεί έχει αλλάξει η κλίση της πλάτης προκειμένου να προσφέρουν ακόμα πιο  άνετες μετακινήσεις.
   Ο νέος dCi κινητήρας πετρελαίου είναι μικρότερος κατά 200cc. Πλέον ο κυβισμός ανέρχεται σε 2300cc. Υπάρχουν δυο εκδόσεις 160PS και 190PS. Η πιο ισχυρή απόδοση επιτυγχάνεται με τεχνολογία διπλής υπερσυμπίεσης – κάτι που εισάγεται για πρώτη φορά στην κατηγορία των pick-up – και προσφέρει εξαιρετικά χαμηλό κόστος λειτουργίας,  σε συνδυασμό με σημαντικά μειωμένες εκπομπές CO2.Το Navara προσφέρεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων ή εναλλακτικά  αυτόματο κιβώτιο επτά ταχυτήτων. Το σύστημα τετρακίνησης που διαθέτει επιτρέπει να έχεις την κίνηση στον πίσω άξονα, να έχεις τετρακίνηση 4H που εμπλέκεται εν κινήσει μέχρι και τα 100km/h  ενώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις και υποπολλαπλασιασμό των σχέσεων (ρύθμιση 4LO) σε συνδυασμό με κλείδωμα του κεντρικού και του πίσω διαφορικού.
   Επιπλέον, το νέο NP300 NAVARA είναι εφοδιασμένο με ένα ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (eLSD). Αυτό το προηγμένο σύστημα χρησιμοποιεί αισθητήρες στην πέδηση που παρακολουθούν συνεχώς την ταχύτητα του τροχού. Έτσι, εάν το σύστημα διαπιστώσει ότι ένας τροχός σε έναν άξονα περιστρέφεται ταχύτερα από ό, τι ο άλλος, η πίεση πέδησης εφαρμόζεται με τρόπο ανεπαίσθητο για τον οδηγό και τους επιβάτες προκειμένου να επιβραδυνθεί ο ταχύτερος τροχός. Με αυτόν τον τρόπο, το νέο NP300 NAVARA προσφέρει ακόμα πιο βελτιωμένη πρόσφυση, ισορροπία στις στροφές και μια πιο ασφαλή αίσθηση κατά την οδήγηση.
   Οι τιμές του νέου Navara ξεκινούν από 26.090 για την έκδοση King Cab των 160PS με επίπεδο εξοπλισμού Pro και φτάνουν τις 36.880 για την πολύ πλούσια έκδοση Double Cab Techna L/P, με 190PS, αυτόματο κιβώτιο, Navi, οθόνη 7 ιντσών και άλλα. Η πιο εμπορική έκδοση Double Cab Acenta με 190PS ξεκινά από τις 29.840 ευρώ.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Nissan NP300 NAVARA Double Cab
Κινητήρας: 2.298 cc
Ισχύς: 160PS ή 190 PS στις 3750 rpm
Ροπή: 40.8 ή 46.0 kgm στις 1500 rpm
Μετάδοση: Στους πίσω τροχούς, επιλογή τετρακίνησης
Κιβώτιο: Χειροκίνητο 6 σχέσεων ή αυτόματο 7 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 172 km/h
Μεικτή κατανάλωση: 7.6 lt/100 km
Εκπομπές CO2: 169 ή 183 gr/km
Βάρος: 1.874 ή 1958 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 5300/1.850/1.780 mm
Τέλη κυκλοφορίας: 100 ευρώ
Τιμή: 29.840€
Πηγή: newsauto.gr
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News