Τσίπρας για Ψυχάρη: Θα συναντούσα και τον διάολο αλλά δεν θα πουλούσα τη ψυχή μου

1 Μαρ 2016

«Μπορεί αν χρειαστεί να συναντήσω και το διάβολο, θα το κάνω, αλλά δεν θα του πουλήσω την ψυχή μου. Θα κριθώ όχι για το ποιους συναντώ αλλά για το τι πράττω». Με αυτόν τον τρόπο απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφορικά με το σίριαλ των συναντήσεών του πρώτου με τον εκδότη του Βήματος Σταύρο Ψυχάρη.


   «Η κυβέρνηση μου δεν χαρίστηκε από κανένα και δεν θα χαριστεί σε κανέναν. Σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις δεν ζήτησα χάρη από κανέναν», τόνισε ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας γι' αυτόν το λόγο περήφανος για την κυβέρνησή του.
   Στην υπενθύμιση δε του δημοσιογράφου ότι το χθεσινό κύριο άρθρο στο Βήμα προαναγγέλλει «χρυσές εφεδρείες», ο Αλέξης Τσίπρας ήταν κατηγορηματικός: Να τα βγάλει όλα στη φόρα ο κ. Ψυχάρης. Και να τα δώσει και στον Εισαγγελέα που -απ' ό,τι μαθαίνω- τον συναντά συχνά τώρα τελευταία και θα τον συναντά.
   Η σχετική στιχομυθία έγινε προς το τέλος της σημερινής συνέντευξης του κ. Τσίπρα στην εκπομπή «Ενικός» του Star, όπου ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ» ήταν απέναντί του: «Όταν δεν χρειάστηκα στα δύσκολα, θα ζητήσω τώρα;» αναρωτήθηκε, ξεκαθαρίζοντας ότι η αδειοδότηση των καναλιών -την οποία δεν την έκανε άλλη κυβέρνηση, όπως τόνισε- είναι πραγματικότητα: «Τα δάνεια των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων πηγαίνουν με τη σειρά. Όλα θα ελεγχθούν».
   «Πολλά μέσα μετατοπίστηκαν μετά τις εκλογές πιστεύοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σαν τους άλλους», σημείωσε, εξηγώντας ότι είχε επισκεφτεί δημόσια τα μέσα ενημέρωσης πριν από τις εκλογές. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο εκδότης του Βήματος του είχε ζητήσει να μην υπάρξει δημοσιότητα για την συνάντησή τους, αποκαλύπτοντας ότι ο Σταύρος Ψυχάρης έχει ζητήσει και άλλες φορές συνάντηση μετά τις εκλογές, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε.
   Μεμπτό θα ήταν, όπως είπε, αν είχε ευνοήσει τον συγκεκριμένο εκδότη. Αν τον είχε ευνοήσει την επομένη θα ήταν στο MEGA, κάτι που ποτέ δεν συνέβη καθώς στο συγκεκριμένο κανάλι έχει να εμφανιστεί από το 2012, είπε αντικρούοντας όσους υπονοούν σχέσεις διαπλοκής του ίδιου με εκδότες.
   Κάνοντας λόγο για «πανικό του Σταύρου Ψυχάρη που έχει επανειλημμένως ζητήσει να τον ξανασυναντήσει», επί έναν χρόνο τώρα, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στα περί φιλικών πρωτοσέλιδων του ΔΟΛ προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ύψωσε τους τόνους:
   Η στάση μου δεν άλλαξε όταν τον συνάντησα. Στο Mega έχω να πάω από το 2012. Αν είχαμε κάνει συναλλαγή, όπως υπαινίσσεται, την επόμενη ημέρα θα με βλέπατε στο Mega. Δεν έβαλα νερό στο κρασί μου. Υπήρξαν «κόκκινα» πρωτοσέλιδα, αλλά αμέσως μετά πήγα στη Βουλή είπα «αδειοδότηση» και έγιναν ξανά μπλε τα πρωτοσέλιδα και στο δημοψήφισμα έγιναν μαύρα και παρέμειναν γκρι. Και μετά από τις εκλογές του Σεπτέμβρη ξαναέγιναν κόκκινα. Και όταν είπαμε για αδειοδότηση ξαναέγιναν μαύρα».
   Το σχετικό θέμα περιστράφηκε εξ αρχής γύρω από τη περιβόητη φράση του Βήματος για τη «γάτα των Ιμαλαΐων» και έκλεισε με το ερώτημα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Νίκο Χατζηνικολάου «τι κάνει νιαου-νιαου στα κεραμίδια;», για να έρθει ταυτόχρονα η απάντηση «μια γάτα Ιμαλαΐων».
Πηγή: CNN
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News