Πάνω από 1.280 νέους πλανήτες εκτός ηλιακού μας συστήματος εντόπισε η NASA

14 Μαΐ 2016

Η NASA ανακοίνωσε τον εντοπισμό 1.284 νέων πλανητών εκτός του ηλιακού συστήματος, με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου Kepler, έτσι οι εξωπλανήτες που έχει βρει το διαστημικό τηλεσκόπιο ουσιαστικά διπλασιάζονται και είναι συνολικά 2.325.


   Σύμφωνα πάντα με τη NASA, από τα 1.284 ευρήματα οι 550 εξωπλανήτες θα πρέπει να είναι βραχώδεις, με βάση το μέγεθός τους. Από αυτούς, οι 9 περιφέρονται σε τροχιές γύρω από τους αστέρες τους οι οποίες ανήκουν στη λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη», δηλαδή βρίσκονται σε αποστάσεις που θα επέτρεπαν την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή.
   Θεωρητικά τουλάχιστον, σε αυτούς θα μπορούσε να έχει αναπτυχθεί ζωή. Για να φέρει σε πέρας την αποστολή του, το Kepler ψάχνει για απειροελάχιστες μειώσεις στη φωτεινότητα ενός αστέρα, οι οποίες αποτελούν ένδειξη για το γεγονός ότι ενδεχομένως ανάμεσα σε αυτόν και τη Γη παρεμβλήθηκε κάποιος πλανήτης του.
   Επειδή αυτές οι μειώσεις μπορεί να οφείλονται και σε άλλους λόγους, χρειάζεται στη συνέχεια να αναλυθούν τα δεδομένα, ώστε να επιβεβαιωθεί το εύρημα. Το νούμερο-ρεκόρ οφείλεται στην αναβάθμιση του λογισμικού του τηλεσκοπίου, χάρις στην οποία μπορεί να παρακολουθεί παράλληλα περισσότερους από έναν εξωπλανήτες.
   Πριν από την αναβάθμιση, ανά πάσα χρονική στιγμή μπορούσε να μελετά μόνο μία υποψήφια ανακάλυψη, για να την πιστοποιήσει. Το Kepler έχει ακόμη να μελετήσει 2.000 υποψήφια ευρήματα, από τα οποία τα 1.300 συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να είναι όντως πλανήτες.
Πηγή: ecozen.gr

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News