Ποιες οι προθέσεις του Σόιμπλε για τις βουλευτικές εκλογές του 2017 στη Γερμανία

13 Μαΐ 2016

Πιο επίκαιρο δε θα μπορούσε να είναι το θέμα της συζήτησης: «Κρίση χρέους και προσφυγικό δράμα. Προς τα πού οδεύει η Ευρώπη».


   Οι 600 καλά επιλεγμένοι προσκεκλημένοι, πολιτικοί, οικονομικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες, διπλωμάτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, βίωσαν έναν χαλαρό υπουργό Οικονομικών να συζητά με τον αρχισυντάκτη της Handelsblatt, Sven Afhüppe.
   Ο Βόλφανγκ Σόιμπλε, 73 χρονών, διανύει την τελευταία περίοδο στο υπουργείο των Οικονομικών, δεδομένου ότι λόγω ηλικίας δεν διαφαίνεται μέχρι τώρα πρόθεση να ξανακατέβει υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2017.
   Όσοι παρακολουθούν τα δρώμενα στο Βερολίνο, δεν μπορούν να φανταστούν πως μπορεί να υπάρχει γερμανική πολιτική χωρίς τον Σόιμπλε, αλλά και το αντίθετο, πως θα μπορούσε ο Σόιμπλε, αυτός ο παθιασμένος πολιτικός, που έχει θητεύσει σε πολλά υπουργεία και έχει καθίσει στη βουλευτική έδρα περισσότερο από όλους τους άλλους συναδέλφους του, να αποχωριστεί την εξουσία.
   Αναμενόμενη λοιπόν η ερώτηση, εάν έχει βλέψεις για το αξίωμα του Πρόεδρου της Γερμανικής Δημοκρατίας. «Ο Κόνραντ Αντενάουερ έγινε καγκελάριος στα 73 του», απάντησε εν γνώσει πως μια τέτοια περιπαικτική απάντηση θα έδινε τροφή σε εικασίες.
Πηγή: real.gr
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News