Την κατάργηση βίζας για την Τουρκία θα προτείνει και επίσημα η Κομισιόν!

3 Μαΐ 2016

Την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει έκθεση για το αν η Τουρκία πληροί ή όχι τις προϋποθέσεις για την κατάργηση της βίζας.


   Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς είναι σαφής στις δηλώσεις του: «Θα πρέπει να πληρούνται και οι 72 προϋποθέσεις. Δεν παίζουμε με τις προϋποθέσεις. Είναι ξεκάθαρες και προβλέπονται από το κοινοτικό δίκαιο».
   Σύμφωνα ωστόσο με το σημερινό φύλλο της εφημερίδας Die Welt, η οποία επικαλείται καλά πληροφορημένους κύκλους της ΕΕ, η Κομισιόν σκοπεύει να δώσει περισσότερο χρόνο στην Τουρκία για την εκπλήρωση των προϋποθέσεων και θα καταθέσει τελικό πόρισμα στα μέσα Ιουνίου.
   Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα σύμφωνα με το DW, οι Βρυξέλλες θα προτείνουν την κατάργηση της βίζας δίνοντας στην Άγκυρα διορία ενάμιση μήνα για την εκπλήρωση των προϋποθέσεων, οι οποίες αφορούν από το νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των δεδομένων και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μέχρι την αντιμετώπιση της διαφθοράς και την έκδοση βιομετρικών διαβατηρίων.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News