GP Ρωσίας 2016: Pole position και νίκη για τον N. Rosberg

2 Μαΐ 2016

Τις βάσεις για την κατάκτηση της τέταρτης συνεχόμενης νίκης στη φετινή αγωνιστική σεζόν έθεσε ο N. Rosberg σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση των κατατακτήριων δοκιμών του ρωσικού grand prix, το Σάββατο.


   Βλέποντας τον L. Hamilton να τίθεται εκτός μάχης εξαιτίας ενός ακόμα μηχανικού προβλήματος, ο Γερμανός πιλότος της Mercedes AMG Petronas πραγματοποίησε έναν υγιεινό περίπατο στο τρίτο και τελευταίο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών, με τη διαφορά του από τον S. Vettel  να ξεπερνά τα επτά δέκατα του δευτερολέπτου.
   Στον αγώνα, ο Ν. Rosberg δεν δυσκολεύθηκε να μετατρέψει την pole position που κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση το μεσημέρι του Σαββάτου σε μια εξίσου εύκολη νίκη. Εκκίνησε και τερμάτισε πρώτος, διατηρώντας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μια απόσταση ασφαλείας τόσο από τον V. Bottas όσο και από τον L. Hamilton.
   To ρωσικό grand prix ξεκίνησε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, καθώς ο D. Kvyat εμβόλισε όχι μία αλλά δύο φορές το μονοθέσιο του S. Vettel πριν ο Γερμανός χάσει τον έλεγχο της Ferrari και καταλήξει εκτός πίστας και μάχης πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρο.
   Ανάλογη τύχη είχαν και οι Hulkenberg και Haryanto με θήτη αυτή τη φορά τον E. Gutierrez. Κερδισμένος από την εγκατάλειψη του S. Vettel αλλά και την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας βγήκε ο L. Hamilton, o οποίος βρέθηκε από τη δέκατη θέση στην πέμπτη.
   Σύντομα ο Βρετανός κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο του K. Raikkonen, κάτι το οποίο δεν συνέβη με την ίδια ευκολία με τον V. Bottas. Xρειάστηκε να ολοκληρωθεί η διαδικασία του πρώτου pitstop ώστε ο L. Hamilton να δοκιμάσει την τύχη του απέναντι στον Φινλανδό πιλότο της Williams και να αναρριχηθεί ως τη δεύτερη θέση.
   Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έδειξε πως είχε τον ρυθμό ώστε να απειλήσει τον N. Rosberg, ωστόσο, τη στιγμή που διαφορά του από την κορυφή έπεφτε στα 7 δευτερόλεπτα, ένα μηχανικό πρόβλημα τον ανάγκασε να κινηθεί πιο συντηρητικά και να συμβιβαστεί με τους βαθμούς της δεύτερης θέσης.
   Την ίδια στιγμή, ο K. Raikkonen ολοκλήρωνε χωρίς απρόοπτα την αποστολή του, φέρνοντας το μονοθέσιο της Ferrari στην τρίτη θέση και ανεβάζοντας την ιταλική ομάδα για επτακοσιοστή φορά στο βάθρο των νικητών. Η παρουσία των Bottas και Massa στην τέταρτη και την πέμπτη θέση αντιστοίχως επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Williams στο Sochi.
   Ανάλογη ήταν και η εικόνα της McLaren, βλέποντας τον F. Alonso να τερματίζει στην έκτη θέση και τον J. Button στην δέκατη. Ανάμεσα στις δύο McLaren βρέθηκαν, οι Magnussen (Renault), Grosjean (Ηaas) και Perez (Force India), ενώ λίγους γύρους πριν το τέλος του αγώνα, στον κατάλογο των εγκαταλείψεων προστέθηκε εξαιτίας μηχανικού προβλήματος ο M. Verstappen.
Πηγή: auto.in.gr

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News