Β. Λεβέντης: Θα πρέπει να σκεφτούμε το πλήρες ιδιωτικό ασφαλιστικό σύστημα

9 Μαΐ 2016

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ (Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων): Υπάρχουν και κράτη, βέβαια, όπως η Αμερική που έχουν ασφαλιστικό σύστημα τελείως ιδιωτικό και κάποια στιγμή, αναγκαστικά, θα σκεφτούμε και αυτό ως άποψη, δοθέντος ότι συνεχώς η κρατική μέριμνα στον τόπο αυτό μειώνεται και εξασθενίζει.


   Άρα, μοιραίως, ενώ έχουμε συνδέσει την ασφάλιση στη χώρα μας ως κρατικά εγγυημένη, κάποια στιγμή θα την δούμε και σε ιδιωτικά χέρια, αρχικά ποσοστιαίως και μελλοντικά και κατά πλειοψηφία. Εκεί βαδίζουμε. Μην έχουμε αυταπάτες.
   Επομένως, η ανεύρεση νέων πόρων θα ήταν το σημαντικό για την ασφάλιση. Αυτό που κάνουν αυτά τα νομοσχέδια εδώ του κ. Κατρούγκαλου είναι διαχείριση. Παίρνει από εδώ, κόβει από εκεί. Κόβει τα 1,8 δισεκατομμύρια, προσπαθεί.
   Και μάλιστα έχει και ταχυδακτυλουργικές ικανότητες ο κ. Κατρούγκαλος, αφού καταφέρνει με λιγότερα λεφτά να δίνει τις ίδιες συντάξεις. Ο κ. Φλαμπουράρης, βέβαια, ήταν πιο ειλικρινής σε κάποιο κανάλι και είπε «κόβονται 20%, 30% οι επικουρικές». Ο Κατρούγκαλος δεν το είπε ποτέ. Ο Φλαμπουράρης ήταν πιο ειλικρινής γιατί είναι μηχανικός στο επάγγελμα και οι μηχανικοί –ξέρετε- δεν μπορούμε να είμαστε όσο ψεύτες είναι οι δικηγόροι –θα μου επιτρέψετε να πω. Επομένως, το ζήτημα είναι η ανάπτυξη και να μην τρώμε τις σάρκες μας, παίρνοντας από τον έναν.
Πηγή: Βουλή 8/5/2016
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News