Κ. Μητσοτάκης: Σας είχα προειδοποιήσει ότι θα είστε ο νεότερος τέως Πρωθυπουργός

9 Μαΐ 2016

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Σας είχα προειδοποιήσει ότι θα είστε ο νεότερος τέως Πρωθυπουργός, που είχε η Ελλάδα από τη Μεταπολίτευση και μετά. Προσθέτω σε αυτό ότι θα είστε και ο πιο απαξιωμένος, αυτός που θα έχει ταυτιστεί όσο κανείς άλλος με τον κυνισμό, τα ψέματα, τον αυταρχισμό και την πολιτική εξαπάτηση.


   Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση με αυτό το οποίο πραγματικά χρειάζεται η χώρα για να βγει από την κρίση. Αυτό το οποίο σήμερα χρειάζεται η Ελλάδα είναι μείωση της φορολογίας, στοχευμένη μείωση των κρατικών δαπανών, δίκαιη κατανομή των βαρών και σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον.
   Αυτές είναι οι ελάχιστες αναγκαίες αλλά όχι κατ’ ανάγκην ικανές προϋποθέσεις για να βγει η χώρα από την κρίση, να προσελκύσει επενδύσεις, να μειωθεί η ανεργία και να οδηγηθούμε επιτέλους σε οικονομική ανάπτυξη.
Αντίθετα, τι κάνει το νομοσχέδιο το οποίο φέρνετε σήμερα στη Βουλή; Αυξάνει φόρους και εισφορές, οδηγώντας με μαθηματική βεβαιότητα στην αύξηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Και τα μέτρα, τα οποία σήμερα εισηγείστε, δυστυχώς είναι η ταφόπλακα κάθε αναπτυξιακής προοπτικής της ελληνικής οικονομίας.
   Ταυτόχρονα, με τη μυωπική ιδεοληψία που σας χαρακτηρίζει, το ασφαλιστικό το οποίο προτείνετε δεν εξασφαλίζει καν τη βιωσιμότητα του συστήματος, δεν εγγυάται ούτε καν την κοινωνική δικαιοσύνη για την οποία κόπτεστε και πάντως δεν προάγετε την αλληλεγγύη των γενεών, για την οποία υποτίθεται ότι ενδιαφέρεστε.
   Το ασφαλιστικό σύστημα, η πρότασή σας, έχει πέντε χαρακτηριστικά. Σας τα είχα πει στην πρώτη ομιλία μου στη Βουλή και τα επαναλαμβάνω και πάλι: Οδηγεί σε πόλεμο γενεών, ανοίγει μέτωπο με την παραγωγική Ελλάδα, στρεβλώνει βάναυσα τα κίνητρα για την εργασία, μετατρέπει δυστυχώς το ασφαλιστικό σύστημα σε προνοιακό και φυσικά ετεροχρονίζει την οριστική λύση του προβλήματος. Όλα αυτά, ενώ μειώνει την εθνική σύνταξη για όλους. Από τα 384 ευρώ τον μήνα για δεκαπέντε έτη, που ήταν η αρχική σας πρόταση, πάμε στα 346 ευρώ τον μήνα. Και φυσικά μειώνει και υφιστάμενες συντάξεις πρωτίστως για τους πιο αδύνατους.
Πηγή: Βουλή 8/5/2016

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News