Οι Πειραιώς, Εθνική, Αlpha και Eurobank έδωσαν 43,123 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις

7 Μαΐ 2016

Οι τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Αlpha και Eurobank έδωσαν 43,123 εκατ ευρώ σε διαφημιστική προβολή σε Μέσα Ενημέρωσης (εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ιστοσελίδες) και άλλα 19,279 εκατ ευρώ σε νομικά πρόσωπα, με τη μορφή χορηγιών και δωρεών, καθώς και 870.000 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα.


   Ο κάθε τραπεζικός όμιλος έχει δικαίωμα να κρίνει πώς θα διανείμει τα συνολικά κονδύλια που έχει στη διάθεσή του για διαφημιστική προβολή, τηρώντας βέβαια μια ισορροπία στο χώρο, ή χρησιμοποιώντας σαν κριτήριο, αδιάσειστα δεδομένα (π.χ. κυκλοφορίες εντύπων ή τηλεθέαση).
   Οι αποφάσεις και οι επιλογές του όμως, δεν πρέπει και δεν εμπίπτουν σε έλεγχο σκοπιμότητας και αξιοκρατίας από καμία κυβερνητική αρχή, ακόμη και με βάση το νέο νομικό πλαίσιο, το οποίο απλώς για λόγους διαφάνειας τις υποχρεώνει σε ανάρτηση των στοιχείων.
   Έτσι, ο πρώτος στόχος της κυβέρνησης και ειδικότερα της πρωτοβουλίας Δραγασάκη επετεύχθη, αναφορικά με την πλήρη διαφάνεια. Ακόμη και η πιο μικρή συναλλαγή, ανεξαρτήτως αξίας ευρώ, «φιγουράρει» δίπλα στις σημαντικού ύψους δαπάνες προβολής σε μεγάλους εκδοτικούς ομίλους, και παράλληλα, το φως του προβολέα πέφτει πάνω σε κάθε δωρεά, χορηγία ή επιχορήγηση κοινωνικού σκοπού.
Πηγή: news247.gr
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News