Η «Ένωση» της Ευρώπης μετά από δεκαετίες…

18 Αυγ 2011

   Έπειτα από ολόκληρες δεκαετίες Ευρωπαϊκής Κοινότητας, έφτασε πλέον η ώρα για κρίσιμες πολιτικές-οικονομικές, ομοσπονδιακού χαρακτήρα αποφάσεις. Έχοντας ως ένα κοινό στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης, οι ηγέτες Γερμανίας και Γαλλίας προσπαθούν να χαράξουν μία κοινή διακυβέρνηση κυρίως σε θέματα οικονομίας, αλλά και πολιτικής.

   Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, και ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, εξέφρασαν κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο Παρίσι την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν το ευρώ, προτείνοντας τη σύσταση μιας «πραγματικής οικονομικής κυβέρνησης» στην Ευρωζώνη. «Η πρώτη από τις προτάσεις είναι η σύσταση μιας «οικονομικής κυβέρνησης», που θα αποτελείται από τους ηγέτες των χωρών-μελών, οι οποίοι θα συναντώνται δύο φορές το χρόνο, ίσως και πιο συχνά, εάν κριθεί αναγκαίο. Η κυβέρνηση θα εκλέγει ένα σταθερό πρόεδρο, με θητεία δυόμισι ετών. Προτείνουμε ως υποψήφιο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου στη Ηλύσια Πεδία.
   Παράλληλα, οι δύο ηγέτες προτείνουν τη δέσμευση και των 17 χωρών-μελών της Ευρωζώνης για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, περιλαμβάνοντας το συγκεκριμένο στόχο στα εθνικά συντάγματα μέχρι το καλοκαίρι του 2012. Μεταξύ των προτάσεων που παρουσίασαν οι δύο ηγέτες-προτάσεις που θα συζητηθούν το Σεπτέμβριο-περιλαμβάνεται και η επιβολή ενιαίου φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Onus News More
@ Ποιος πρέπει να πληρώσει για το χρέος της Ελλάδας;
@ Ιστορικές Φωτογραφίες από την επικαιρότητα
@ Δείτε που πραγματικά ζείτε
@ Οι Γερμανικές αποζημιώσεις
@ Από την ένταξή μας στην ΕΟΚ έως σήμερα
@ Πως το ευρώ έγινε η μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News