Δημόσια Διαβούλευση Τεχνικής περιγραφής & προδιαγραφών κατασκευής τεχνητού εμποδίου (Φράχτης)

18 Αυγ 2011

   Σε δημόσια διαβούλευση μέσω της διαδικασίας opengov τίθεται πλέον από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η «Κατασκευή Τεχνητού Εμποδίου (Φράχτης) στο χερσαίο τμήμα της Ελληνο-Τουρκικής μεθορίου στην περιοχή Ορεστιάδας Νομού Έβρου». Η διαβούλευση περιλαμβάνει τέσσερις βασικούς άξονες, ενώ η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 20 Αυγούστου.


Το κείμενο της διαβούλευσης περιλαμβάνει:
α) Συνοπτική περιγραφή του έργου.
β) Αναλυτική περιγραφή της κατασκευής.
γ) Το είδος των χωματουργικών και λοιπών εργασιών.
δ) Αλληλουχία εργασιών που θα απαιτηθούν για την κατασκευή του έργου.

   Η ανάγκη περιορισμού της λαθρομετανάστευσης και του παράνομου εμπορίου προς την Ελλάδα, μέσω κυρίως του χερσαίου Ελληνο-Τουρκικού συνόρου στην περιοχή του Έβρου, οδήγησε στην απόφαση κατασκευής ενός τεχνητού εμποδίου (Φράχτη) που θα λειτουργήσει, παράλληλα με τα λοιπά επιτόπου μέσα περιφρούρησης των συνόρων, αποτρεπτικά στην είσοδο προς τη χώρα.
   Το τμήμα που θα κατασκευαστεί ο φράκτης έχει συνολικό μήκος 10,3 km περίπου και βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ελλάδος κατά μήκος των χερσαίων συνόρων μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. Στα πλαίσια της μελέτης του Έργου εκπονήθηκε γεωτεχνική έρευνα κατά μήκος του προβλεπόμενου έργου προκειμένου να διαπιστωθούν οι γεωλογικές και γεωτεχνικές συνθήκες που επικρατούν έτσι ώστε να εκπονηθούν οι απαιτούμενες μελέτες για το φράκτη και να ελαχιστοποιηθούν οι αβεβαιότητες κατά την κατασκευή του έργου σε ό,τι αφορά στις συνθήκες εδάφους. Συνολικά εκτελέστηκαν 18 φρέατα κατά μήκος της συνοριακής γραμμής και τα αποτελέσματα αυτών περιγράφονται αναλυτικά στο τεύχος με τίτλο «Παρουσίαση και αξιολόγηση γεωτεχνικής έρευνας».
   Ο φράχτης θα αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου σε ελληνικό έδαφος, κατά μήκος της συνοριακής γραμμής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ο φράχτης θα αποτελείται από διπλή περίφραξη ισχυρού συρματοπλέγματος επί στύλων που θα συνίστανται από χαλύβδινες και γαλβανισμένες πρότυπες τυπικές διατομές. Ανάμεσα στις δύο περιφράξεις θα τοποθετηθούν χαλύβδινα λεπιδοφόρα και κωλουροειδή συρματοπλέγματα (κονσερτίνες). Αναλυτική περιγραφή των τεχνικών χαρακτηριστικών, της διάταξης και της γεωμετρίας του τεχνητού εμποδίου (φράκτη) παρουσιάζονται στο σχετικό τεύχος μελέτης που φέρει τον τίτλο «Στατική Μελέτη».

Onus News More
@ Μετά το δημοψήφισμα, εκλογές και άλλο πολίτευμα…
@ Η ελληνική κρίση απειλεί την παγκόσμια οικονομία
@ Το ευρώ οδήγησε στην αναδιανομή του Ευρωπαϊκού πλούτου
@ Μνημόνιο διάρκειας 40 ετών
@ Η Αμερική έχει το ποιοτικότερο χρέος στον κόσμο
@ Το πρώτο εβδομαδιαίο πρωτοσέλιδο που εκδίδει αποκλειστικά και μόνο ένα blog
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News