Προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης μέσα από δραστικές περικοπές των δημοσίων εξόδων στο χώρο της άμυνας και της ασφάλειας

17 Απρ 2011

   Σε ομιλία του κατά το 10ο Συνέδριο Exposec για την άμυνα και την ασφάλεια ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης ανέφερε πως η λύση του σύγχρονου αυτού (οικονομικού) Ελληνικού προβλήματος είναι η αταλάντευτη προσήλωση της κυβέρνησης στην διαδικασία της ταχείας και ασυμβίβαστης ολοκλήρωσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, της ορθολογικής αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, της στήριξης της ανάπτυξης και της συνολικής επανεξέτασης του δημόσιου χρέους της χώρας. Το βέβαιο είναι, όμως, ότι μόνον αυτή η λύση μπορεί να επιτύχει αυτό πού όλοι μας κι ο καθένας χωριστά επιθυμούμε: να έχουμε επιτέλους ένα μικρότερο και πιο ευέλικτο κράτος, φιλικό στην επιχειρηματικότητα και μια υγειά οικονομία, παράγοντες πού να εγγυώνται την κοινωνική ευημερία και την ακώλυτη ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
   Παράλληλα τόνισε πως μέχρι τότε ο κλάδος της άμυνας και της ασφάλειας, όπως και άλλοι, θα δοκιμάζεται έντονα αφού η προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης περνά μέσα από δραστικές περικοπές των δημοσίων εξόδων ιδίως στο χώρο της άμυνας και της ασφάλειας. Ωστόσο ισχυρίστηκε ότι η ανάπτυξη αυτού του κλάδου θα είναι ασφαλέστερη αλλά και μονιμότερη όταν, στα πλαίσια των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η συνεργασία με το δημόσιο τομέα θα είναι ομαλότερη, θα στηρίζεται στον εξορθολογισμό του προγράμματος άμυνας κι ασφάλειας της χώρας ώστε αυτό να αποτελεί ουσιαστικό κι αποτελεσματικό παράγοντα ανάπτυξης.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News