Εγκρίθηκαν τα σχέδια για κατασκευή πίστας στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας

16 Μαΐ 2011

   Στο πλαίσιο της επιτάχυνσης των διαδικασιών αξιολόγησης επενδυτικών σχεδίων του προηγούμενου νόμου για τις ιδιωτικές επενδύσεις (3299/2004), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,  εγκρίθηκε από το τμήμα αξιολόγησης και ελέγχου επενδύσεων το επενδυτικό σχέδιο της εταιρίας «Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε.». Πρόκειται για επένδυση της οποίας το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 94.6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η επιχορήγηση ανέρχεται σε ποσοστό 30% περίπου, δηλαδή 28,92 εκατομμύρια ευρώ. Η τοποθεσία της πίστας συνολικής έκτασης 928.5 στρεμμάτων, απέχει 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάτρας, και πιο συγκεκριμένα στη θέση Ρέντες του Δημοτικού Διαμερίσματος Χαλανδρίτσας του Δήμου Φαρρών, εντός του Νομού Αχαΐας.

   Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται η δημιουργία πίστας αγώνων διεθνών προδιαγραφών και όλων των υποστηρικτικών κτηρίων και εγκαταστάσεων για την λειτουργία της επένδυσης. Η πίστα έχει μελετηθεί για τη λειτουργία αγώνων αυτοκινήτων Formula 1, αγώνων μοτοσικλέτας παγκοσμίου πρωταθλήματος Super Bike, καθώς επίσης αγώνων και πρωταθλήματος καρτ. Ο χώρος  μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες και άλλων κατηγοριών, ενώ παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για διοργάνωση εκδηλώσεων.
   Η διάρκεια ολοκλήρωσης του έργου ορίστηκε στους 36 μήνες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στη μετοχική σύνθεση της προαναφερθείσας επένδυσης συμμετέχουν 411 μέτοχοι, φυσικά και νομικά πρόσωπα, εκ των οποίων η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Πατρέων αλλά και το Επιμελητήριο Αχαΐας. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης, προβλέπεται να δημιουργηθούν τόσο 497 νέες θέσεις εργασίας όσο και σημαντικά οφέλη στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News