Η κατάσταση των ΤΕΙ σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας «Οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι δεν είναι ευάλωτες ομάδες», συμπλήρωσε…

16 Μαΐ 2011

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων): […] Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μόνο τα τελευταία δέκα χρόνια έγιναν εκατόν δέκα τμήματα πανεπιστημίων και τεχνολογικών ιδρυμάτων. Θα σας δώσω ορισμένα στοιχεία, γιατί για κάθε τεχνολογικό ίδρυμα, για κάθε τμήμα που δεν θα εισέλθουν φέτος εισακτέοι υπάρχει τεκμηρίωση. Είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Παιδείας, με πολύ μεγάλη προσπάθεια και αφού χρειάστηκε να στείλουμε επιστολή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ που τους είπαμε ότι «αν δεν μας δώσετε τα στοιχεία, θα σταματήσουμε τη χρηματοδότηση» -και δεχθήκαμε κριτική εδώ μέσα- μετά, λοιπόν, από ένα χρόνο πάρα πολύ δύσκολης δουλειάς έχουμε πλήρη στοιχεία για κάθε τμήμα, τους φοιτητές του, τους καθηγητές του, το πόσοι είναι ενεργοί, το πόσοι πήραν βιβλία, το πόσοι είναι εγγεγραμμένοι σήμερα. Σας δίνω ορισμένα στοιχεία -είναι όλα στο διαδίκτυο- για να δείτε για το κάθε ΤΕΙ που ανακοινώσαμε χθες ποια είναι η κατάσταση. Τμήμα Διοίκησης και Συστημάτων Εφοδιασμού -δεν θα αναφέρω τις πόλεις, μπορείτε να τις δείτε στο διαδίκτυο, για να μην αρχίσει μια συζήτηση επί πόλεων- όπου δεν έχει καμία σχέση με τη βάση του 10, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι: Πέρυσι αριθμός εισακτέων διακόσιοι, εισαχθέντες σαράντα τρεις, αριθμός φοιτητών που πήραν το πρώτο εξάμηνο, όπως κατεγράφησαν μέσα από τον «ΕΥΔΟΞΟ», σύγγραμμα δέκα τέσσερις. Των υπολοίπων εξαμήνων μηδέν, δηλαδή, δεν πήρε ούτε ένας φοιτητής από τα προηγούμενα εξάμηνα ένα βιβλίο. Τμήμα Ζωικής Παραγωγής: Εισακτέοι, δηλαδή, αυτοί που μπορούσαν να μπουν, ενώ δεν υπήρχε βάση, διακόσιοι πενήντα. Μπήκαν εκατόν δεκαεννιά. Πήραν σύγγραμμα -γιατί φέτος τους καταγράφουμε όλους έναν-έναν- τριάντα ένας φοιτητές. Από όλα τα προηγούμενα εξάμηνα σαράντα επτά. Τμήμα Ιχθυοκομίας-Αλιείας: Εισακτέοι διακόσιοι, εισαχθέντες ογδόντα έξι, αριθμός φοιτητών που πήραν σύγγραμμα δώδεκα. Από όλα τα προηγούμενα εξάμηνα δέκα. Θα μπορούσα να συνεχίσω να δίνω τα στοιχεία -τα οποία επαναλαμβάνω ότι είναι στο διαδίκτυο- αλλά η υποκρισία πρέπει να έχει ένα όριο. […] (Βουλή 11.05.2011)

[…] Οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι δεν είναι ευάλωτες ομάδες, κύριοι συνάδελφοι. Οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι είναι συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, στις οποίες, βεβαίως, η χώρα –επειδή έχει ένα τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα- οφείλει χάρη. Είναι πολύ σημαντικό να ενισχύουμε την τριτεκνία και την πολυτεκνία. Ευάλωτες ομάδες, όμως, δεν είναι. Υπάρχουν ομάδες πολυτέκνων εκατομμυριούχων, όπως και τριτέκνων εκατομμυριούχων. Υπάρχουν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού οι οποίες έχουν δύο παιδιά ή ένα παιδί, γιατί υπάρχει δίτεκνη οικογένεια με άνεργους γονείς ή με ανάπηρους γονείς. Αυτή είναι ευάλωτη ομάδα. […] (Βουλή 11.05.2011)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News