Καταγγελία προπηλακισμών

18 Ιουν 2011

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ (Βουλευτής): […] Είναι βέβαιον ότι εμείς οι τριακόσιοι, που απ’ έξω μας βρίζουν και ενδεχομένως, κάποιοι μας μουντζώνουν, έχουμε σήμερα ένα πάρα-πάρα πολύ βαρύ έργο. Έχουμε να θυμίσουμε και να προστατεύσουμε τη δημοκρατία για την οποία κάποιοι –υπάρχουν ακόμα μέσα σε αυτή την Αίθουσα- έδωσαν μάχη για την αποκατάστασή της. Η δημοκρατία αυτή εκφράζεται, όμως, μέσα από αυτό το Κοινοβούλιο και αυτό το Κοινοβούλιο έχει Βουλευτές οι οποίοι είναι όλοι αιρετοί, είναι όλοι επιλεγμένοι από το λαό και ο λαός έχει τη δυνατότητα να τους στείλει και σπίτι τους, εάν θεωρήσει ότι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Ο λαός, όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, και κανείς άλλος.

   Εγώ, λοιπόν, θέλω να καταγγείλω ευθέως όσους προπηλακίζουν αυτή τη στιγμή, διότι παρά την άποψη της κυρίας Προέδρου, προπηλακίζουν σήμερα, αυτή τη στιγμή, Βουλευτές, για να μην τους αφήσουν να μπουν στο Κοινοβούλιο. Και θα έλεγα ότι οι Αρχηγοί των Κομμάτων θα έπρεπε σήμερα να είναι εδώ, εντός του Κοινοβουλίου, όλοι! Και οι Γραμματείς των κομμάτων να καλέσουν τους Βουλευτές που λείπουν και να τους πουν ότι ειδικά σήμερα δεν υπάρχει καμμία άλλη δουλειά, παρά να βρίσκεστε στο Κοινοβούλιο.
   Διότι αλίμονο εάν ο Βουλευτής σήμερα δεν παρίσταται στην Αίθουσα αυτή. Στέλνει δύο μηνύματα: Ή το μήνυμα του φόβου, το οποίο υπάρχει και δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι φοβήθηκαν. Σε κανέναν από εμάς δεν του αρέσει να μουντζώνεται, να υβρίζεται ή να προπηλακίζεται και θα ήθελε κατά πάσα πιθανότητα να απαντήσει ότι δεν είμαστε όλοι κλέφτες, ότι δεν είμαστε όλοι αυτό, ότι πες μου τι έχεις μαζί μου κ.ο.κ., αλλά αυτή τη στιγμή η απάντηση θα δοθεί μέσα από το Κοινοβούλιο. Και θα δοθεί από το Κοινοβούλιο ενωμένη. Η τιμή του πολιτικού κόσμου της χώρας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν είναι κουρελόχαρτο. Εάν ο καθένας από εμάς δεν την υπερασπιστεί, αύριο το πρωί η δημοκρατία θα έχει πρόβλημα. […] (Βουλή 15.06.2011)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News