Ελληνικά παγκόσμια ρεκόρ εν μέσω κρίσης

23 Ιουν 2011

   Συνιστούν ρεκόρ. Κοινό τους σημείο; Ότι έχουν να κάνουν όλα με το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα. Κι έχουν σημειωθεί μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι ανάλογο γρίφο θα κάνει πολλά χρόνια για να αντιμετωπίσει ξανά η Ευρωζώνη. Αν τελικώς επιβιώσει. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι:

   α) το τελευταίο 18μηνο, περίπου, για την Ελλάδα έχουν γραφτεί στο διεθνή Τύπο, περί τα 24.000 δημοσιεύματα! Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αρνητικά και ...πρωτοσέλιδα. Το συγκεκριμένο στατιστικό στοιχείο βρίσκεται ήδη στο γραφείο του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου κ.Μόσιαλου, ο οποίος αποφάσισε να ασχοληθεί κατ αρχήν με το συγκεκριμένο φαινόμενο και για το σκοπό αυτό, προσεχώς, μεταβαίνει στο Λονδίνο για να συναντηθεί με τα επιτελείων των μεγαλύτερων εφημερίδων της Ευρώπης. Αργής γενομένης με την ευρωπαϊκή έκδοση της WSJ.
   β) το τελευταίο Σαββατοκύριακο, συγκλήθηκε στο Λουξεμβούργο το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup). Μέχρι εδώ τίποτα το παράξενο. Η πρωτοτυπία ξεκινά από το γεγονός ότι ήταν ...διήμερο. Το πρώτο δηλαδή Eurogroup στην ιστορία του θεσμού, που διακόπηκε τα ξημερώματα της μιας μέρας, για να συνεχισθεί την επομένη, προφανώς επειδή ο χρόνος δεν έφτανε για να εξαντληθεί το θέμα που συζητούνταν. Ποιο ήταν αυτό; Το ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα.
   γ) όχι μια ούτε δύο ούτε καν τρεις, αλλά τέσσερις - καταγεγραμμένες επισήμως - φορές σημειώθηκε παρέμβαση της αμερικανικής κυβέρνησης, σε επίπεδο προέδρου τις τρεις και υπουργού Οικονομικών την άλλη μια, προς την Ευρωζώνη, για τη διάσωση μιας χώρας, της Ελλάδας.
   Γεγονός το οποίο οδήγησε ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια να ευχαριστήσει δημοσίως την κυβέρνηση των ΗΠΑ γι αυτή της συμπαράσταση.
(newscode.gr)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News