Υπό ιδιότυπη κηδεμονία… με διμερείς ευθύνες

21 Ιουν 2011

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Πρόεδρος της Κυβέρνησης): […] Πρώτος πυλώνας για την εθνική συνεννόηση: Το χρέος και τα ελλείμματα αποτελούν εθνικό πρόβλημα και το πρόβλημα αυτό μας θέτει υπό ιδιότυπη κηδεμονία.

   Όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θεωρώ ότι αν θέλουμε να είμαστε εκτός, να μην είμαστε σε αυτή την ιδιότυπη οικονομική εξάρτηση, ας συμφωνήσουμε και ας θέσουμε ως βάση της εθνικής συνεννόησης ότι πρώτοι εμείς χρειάζεται να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας και ότι είμαστε όλοι διατεθειμένοι να κάνουμε τα πάντα, για να φύγουμε από την εξάρτηση, έστω και αν αυτή η εξάρτηση σήμερα μας προστατεύει από τη χρεοκοπία.
   Ας συμφωνήσουμε ότι τα προβλήματά μας δεν πρόκειται να λυθούν με το να διώξουμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με το να διώξουμε τους εταίρους μας ή με το να μην ξαναπατήσει η Τρόικα στη χώρα μας. Ας κατανοήσουμε ότι είναι δική μας πια η ευθύνη για την πορεία της χώρας και είναι στο δικό μας χέρι να αλλάξουμε την κατάσταση. Την αλλάζουμε την κατάσταση και αυτή είναι η δέσμευσή μας. Όσο δύσκολο και επίπονο και αν είναι, εμείς - και κανένας άλλος - θα το καταφέρουμε!
   Θέλω εδώ να ζητήσω τη συμφωνία σας, αγαπητοί συνάδελφοι. Εμείς πάντως ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης όχι για να βρούμε εξιλαστήρια θύματα, να ψάχνουμε συνομωσίες και συνωμότες, αλλά για να αναλάβουμε κάθε δράση, πολιτική πρωτοβουλία και μεταρρύθμιση εμείς οι Έλληνες, ώστε η Ελλάδα του αύριο να μην εξαρτάται από δάνειες δυνάμεις.
   Δεν υπάρχουν ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Δεν υπάρχουν ευθύνες σε ένα διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα; Και βέβαια, να έλθουμε και σε αυτές, αλλά κανείς δεν θα ακούσει την ελληνική φωνή, πρόταση, απαίτηση ή και διαμαρτυρία και κριτική απέναντί τους, αν δεν βλέπουν ότι αξιόπιστα εμείς διορθώνουμε τα λάθη μας, λάθη πολλών δεκαετιών. […] (Βουλή 19.06.2011)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News