Τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής

23 Ιουλ 2011

   Στα αποτελέσματα της συνόδου συναντάμε τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού, από το 5% στο 3,5%, ενώ παράλληλα η διάρκεια των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα από τον προσωρινό μηχανισμό διάσωσης, το EFSF, θα επιμηκυνθεί κατά 7,5 μέχρι 15 έτη.

   Παράλληλα όλοι συμφώνησαν στην υποστήριξη ενός νέου προγράμματος για την Ελλάδα και στην παροχή επιπλέον ποσού. Αυτό το πρόγραμμα θα σχεδιαστεί -κυρίως μέσω χαμηλότερων επιτοκίων και μεγαλύτερης διάρκειας ωριμάνσεις- για την αποφασιστική βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους και του προφίλ αναχρηματοδότησης της Ελλάδος.
   Επιπλέον, τα Διαρθρωτικά Ταμεία πρέπει να επανασχεδιαστούν με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη μέσα από ένα ευρωπαϊκό «Σχέδιο Μάρσαλ». Τα κράτη-μέλη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κινητοποιήσουν όλους τους απαραίτητους πόρους που είναι απαραίτητοι για την παροχή εξαιρετικής τεχνικής συνδρομής για να βοηθηθεί η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις της.
   Η Ευρώπη αποφάσισε να στηρίξει την Ελλάδα σε εθελοντική βάση μέσω ενός καταλόγου επιλογών (ανταλλαγής ομολόγων, επιμήκυνσης και επαναγοράς) με όρους δανεισμού συγκρίσιμους με δημόσια στήριξη και επιπλέον πιστοληπτική βελτίωση.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News