Η επιτυχία είναι δική σας

24 Ιουλ 2011

   «Πριν όμως αναφερθώ διεξοδικά στις αποφάσεις, θα ήθελα κατ’ αρχήν να απευθυνθώ στον Ελληνικό λαό, στην κάθε Ελληνίδα και στον κάθε Έλληνα. Η χθεσινή επιτυχία είναι, πρώτα απ’ όλα, δική σας επιτυχία. Τίποτα δεν θα είχαμε καταφέρει, χωρίς τη δική σας προσπάθεια, χωρίς τις δικές σας θυσίες. Θέλω να είστε όλοι σας περήφανοι γι’ αυτό που είμαστε, για τον αγώνα μας, για τη χώρα μας.», δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Παρασκευής.

   Στη συνέχεια ο Παπανδρέου δήλωσε: «Οι ιστορικές αποφάσεις, για τις οποίες παλέψαμε και πετύχαμε, είναι η δικαίωση των προσπαθειών μας, των προσπαθειών ενός ολόκληρου λαού, που βρέθηκε κοντά στην καταστροφή, εξαιτίας των σφαλμάτων του παρελθόντος. Οι βασικές αρετές μας, είναι αυτές που έφεραν το αποτέλεσμα. Είναι η υπομονή, η επιμονή, το φιλότιμο και η αυτοθυσία. Με τον αγώνα μας, καταρρίφθηκαν και μύθοι.
   Ο μύθος ότι είμαστε έρμαια των ξένων δυνάμεων, ότι όλοι είναι εναντίον μας, ότι οι Έλληνες δεν μπορούν, ότι σίγουρα θα χρεοκοπήσουμε. Απαλλάχτηκε ο λαός μας από το βραχνά της χρεοκοπίας. Και αυτές οι αποφάσεις, μας δίνουν τις βάσεις και τη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα, για να χτίσουμε την κοινωνία που όλοι θέλουμε και δικαιούμαστε. Μια κοινωνία δικαίου, μια κοινωνία ασφάλειας, μια κοινωνία με κανόνες και ευνομία, μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα για όλους, όχι προνόμια για λίγους. Μια κοινωνία δίκαιης κατανομής της ευημερίας. Μια κοινωνία με βιώσιμη οικονομία σε γερά θεμέλια και προοπτική για τη νέα γενιά. Πάνω απ’ όλα, μια κοινωνία και μια χώρα με αυτοπεποίθηση. Αυτοπεποίθηση για τις μεγάλες δυνατότητες και περήφανη για τον εαυτό της.
   Τώρα είναι η ώρα να κοιτάξουμε όλοι μαζί το μέλλον πιο αισιόδοξα, να αφοσιωθούμε με μεγαλύτερη δύναμη και ασφάλεια στις μεγάλες αλλαγές, για τις οποίες διψά η κοινωνία. Να δώσουμε προτεραιότητα στη δημιουργική Ελλάδα, στην Ελλάδα που μπορεί, που δεν πνίγεται στις δυσκολίες, που παλεύει και κερδίζει.»
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News