Τα Samsung Android πρώτα σε πωλήσεις

27 Ιουλ 2011

   Ενδείξεις πως η Samsung μπορεί να έχει ξεπεράσει την Apple σε πωλήσεις smartphones έρχονται στη δημοσιότητα, καθιστώντας το Android την πλέον δημοφιλή πλατφόρμα. Παρόλο που μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα ακριβή νούμερα, ένα τέτοιο επίτευγμα θα αποτελέσει νίκη για τη Samsung, τη Google και τους υποστηρικτές του Android από κοινού.

   Σύμφωνα με έναν λονδρέζο αναλυτή που δουλεύει για μια εταιρεία ερευνών στη Βοστόνη, τον Neil Mawston, η Samsung αναμένεται να έχει πουλήσει ανάμεσα σε 18 και 21 εκατομμύρια smartphpones το 2ο τετράμηνο, σε αντίθεση με τα 16,7 εκατομμύρια της Nokia και τα 20,3 εκατομμύρια της Apple. Οι τρεις κατασκευαστές διαγκωνίζονται μεταξύ τους, παρόλο που η Nokia βρίσκεται σε σαφή πτώση, σε αντίθεση με την αυξητική τάση των Android και iPhone.
   Η νέα αυτή πρόβλεψη βασίζεται στο γεγονός πως οι Android συσκευές της Samsung παρουσιάζουν εξαιρετικές πωλήσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, σύμφωνα με τον Mawston. Νωρίτερα τον μήνα αυτόν, η Samsung ανακοίνωσε πως πούλησε 3 εκατομμύρια Galaxy S II, ενώ λίγο μετά την κυκλοφορία του τηλεφώνου, πρώτευσε σε πωλήσεις σε χώρες όπως η M. Βρετανία και η Κορέα, έχοντας ξεπεράσει ήδη το iPhone σε αυτές τις λίγες ημέρες της κυκλοφορίας του. Η στρατηγική της Samsung δεν περιορίζεται στα smartphones, παρόλα αυτά. Η κορεάτικη εταιρεία διαθέτει επίσης και το Galaxy Tab, την 10.1" ταμπλέτα που τρέχει Honeycomb, μια έκδοση του Android με περιβάλλον εργασίας σχεδιασμένο ειδικά για ταμπλέτες.
   Όπως και κάθε πρόβλεψη των αναλυτών, εντούτοις, και αυτή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό. Η Samsung δεν έχει ακόμα αποκαλύψει τα νούμερα πωλήσεων για το Galaxy S II, οπότε δεν έχουμε αδιάσειστα στοιχεία για τις πωλήσεις του. Σε κάθε περίπτωση, παραμένει το γεγονός πως ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός χρηστών επιλέγει την πλατφόρμα Android.
(πηγή: pcw.gr)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News