Οι Γερμανικές αποζημιώσεις

3 Αυγ 2011

   Έπειτα από τις καταθέσεις των Μανώλη Γλέζο και Στέφανο Ληναίο, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, παρόντος και του Υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη, με πλήρη και αναλυτικά στοιχεία, διαμορφώθηκε ο χάρτης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

   Ιδιαίτερα ο Πρόεδρος Μανώλης Γλέζος ανέλυσε διεξοδικά τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα:
- Προς το Δημόσιο: Τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, τις επανορθώσεις για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, ύψους 7.100 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3.500 δισεκατομμυρίων δολαρίων αγοραστικής αξίας 1938 και για τα δύο ποσά.
- Η επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών και των έργων Τέχνης, καταγεγραμμένα από τη Δ/νση Αρχαιοτήτων και Ιστορικών Μνημείων και από το Τμήμα Αρχαιολογίας Παν/μίου Αθηνών.
- Η Διασυμμαχική Επιτροπή 19 χωρών της Ευρώπης, στο Παρίσι, το 1946 που καταλόγισε να πληρώσει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις καταστροφές στην οικονομία της, το ποσό των 7.100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αγοραστικής αξίας 1938, αντί του ποσού των 14.500 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ζήτησε η Ελλάδα, σημερινή αξία σε ευρώ 108 δισεκατομμύρια χωρίς τους τόκους.
- Το αναγκαστικό δάνειο: Το υπόλοιπο (πλήρωσαν στο τέλος της κατοχής 2 δόσεις), ύψους 3.500 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημερινής αξίας 54 δισεκατομμυρίων ευρώ χωρίς τους τόκους.
- Η καταστροφή της οικονομίας της Ελλάδας με την αρπαγή του 51% των μετοχών των ΔΕΚΟ και όλων των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων.
- Με τη διατροφή των στρατευμάτων κατοχής, σύνολο 670.000 στρατός (Γερμανικός, Ιταλικός, Βουλγαρικός). Ακόμη και με τη διατροφή της στρατιάς του Ρόμελ, του AFRICA CORPS. Η διατροφή ανήλθε σε 8 δισεκατομμύρια δραχμές, το μήνα.
- Με το πλαστό χαρτονόμισμα Reichs Kredit Kassenschine είχαμε άμεση λεηλασία επιχειρηματιών, άμεση λεηλασία ελληνικού χρήματος. Έγινε εξαγορά του με 530.894 χρυσές λίρες Αγγλίας, τον Αύγουστο του 1941.
- Με τη ληστεία νομισμάτων: Δεκάρικα, εικοσάρικα, τάλιρα, 37.77 τόνοι = πλήρωσαν μόνο 104 χρυσές λίρες και πήραν ασήμι 18μιση τόνους. Από τα 2δραχμα, 1δραχμα, 20λεπτα, 10λεπτα πήραν 64.50 τόνους, πλήρωσαν μόνο 5μιση χρυσές λίρες και πήραν συνολικά 73 τόνους χαλκού.
- Με το αναγκαστικό δάνειο, με ρηματική διακοίνωση στις 23.3.1942, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα και είχε αναδρομική ισχύ από 1.1.1942. Υπόλοιπο, 3.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων αγοραστικής αξίας του 1938.
- Με τις δημεύσεις: Το 10% της αγροτικής παραγωγής. Επιτάξεις: Σχολεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, οικήματα. Κατασχέσεις: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς = Σιδηρόδρομοι, πλοία, αυτοκίνητα, ποδήλατα, ακόμη και ζώα, άλογα, μουλάρια, γαϊδούρια.
- Με τις αμέτρητες αρπαγές και ληστείες οικιών, καταστημάτων, σε όλη την Ελλάδα.
   Να σημειωθεί ότι με τους πρόχειρους υπολογισμούς των οικονομολόγων-μελών του Εθνικού Συμβουλίου, το σύνολο των γερμανικών οφειλών, προς το Δημόσιο, ανέρχεται περίπου στο ιλιγγιώδες ποσό των 1 τρισεκατομμυρίου και 200 δισεκατομμυρίων ευρώ!
- Προς τα θύματα: 89 αναγνωρισμένα ολοκαυτώματα. Ολόκληρη η Ελλάδα είναι ένα ολοκαύτωμα-νεκροταφείο αμέτρητων μαρτυρικών πόλεων, 13.5% του ελληνικού πληθυσμού.
(πηγή στοιχείων: onalert.gr)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News