«Πού είναι αυτός ο πάτος;»

11 Αυγ 2011

ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς): […] Στις 29 του Ιούνη, όταν εδώ μέσα εκατόν πενήντα πέντε Βουλευτές ψήφιζαν το Μεσοπρόθεσμο, μπήγοντας δηλαδή βαθιά το μαχαίρι στην καρδιά του εργαζόμενου, του μικρομεσαίου, του συνταξιούχου και η μισή Ελλάδα έκλαιγε κυριολεκτικά και μεταφορικά, εσείς χειροκροτούσατε και πανηγυρίζατε.

   Και στις 21 του Ιούλη, μετά την κρίσιμη αυτή Σύνοδο Κορυφής, για άλλη μια φορά -έκτη, έβδομη, δεν ξέρω πόσες φορές έχει πάει ο κ. Παπανδρέου στη Σύνοδο Κορυφής και έχει γυρίσει τροπαιούχος και θριαμβευτής- πανηγυρίζατε ότι δώσατε λύση και ότι ελαφρύνατε τον Έλληνα φορολογούμενο.
   Σας ερωτώ, κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης: Αυτός ο περίφημος πάτος στο βαρέλι που βάλατε στις 21 του Ιούλη, πού πήγε; Πού είναι αυτός ο πάτος; Να τον δούμε και εμείς αυτόν τον πάτο, διότι το βαρέλι δεν έχει πάτο και τώρα η συστημική κρίση, όπως είχαμε ευστόχως προβλέψει -όχι διότι είμαστε διαρκώς αρνητικοί και «Κασσάνδρες», όπως μας λέτε, ούτε διότι έχουμε Νόμπελ στην οικονομία, αλλά διότι βλέπουμε κάποια απλά πράγματα- δεν λύνεται με αποσπασματικές ρυθμίσεις, αλλά με λύσεις που πρέπει να είναι δομικές και συστημικού χαρακτήρα, δηλαδή τομές ριζικές. […] (Βουλή 04.08.2011)

Onus News More
@ Πως υποβαθμίστηκε η Ελλάδα από το 2009
@ Follow OnusNews on Twitter
@ Οι αξιολογήσεις των χωρών της Ευρωζώνης τον Ιούλιο του 2011
@ Το πρώτο εβδομαδιαίο πρωτοσέλιδο που εκδίδει αποκλειστικά και μόνο ένα blog
@ Ιστορικές Φωτογραφίες από την επικαιρότητα
@ Πότε ένα κράτος εισάγεται στο καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας»;
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News