Χρέος η στήριξη των παραγωγών μας

15 Δεκ 2011

ΑΧΜΕΤ ΧΑΤΖΗ ΟΣΜΑΝ (Βουλευτής ΠΑΣΟΚ): […] Η ανεργία, ο οικονομικός μαρασμός, η ερήμωση της βιομηχανικής περιοχής, η τάση για μετανάστευση έχουν στοιχειώσει την περιοχή μας. Η γεωργία, ο πρωτογενής τομέας που κάποτε αποτελούσε οικονομικό πνεύμονα, έχει μετατραπεί σε οικονομικό εφιάλτη.

   Τελευταία διαπιστώνουμε μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των αγροτών για το Πρόγραμμα μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης. Θεωρώ ότι το Πρόγραμμα αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για την ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα, αλλά σε κατ’ εξοχήν αγροτικές περιοχές, όπως η Ροδόπη, θα περιμέναμε να δοθούν περισσότερες δημόσιες εκτάσεις, οι οποίες παραμένουν ούτως ή άλλως αναξιοποίητες.
   Αποτελεί χρέος μας να στηρίξουμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο τους παραγωγούς μας. Πάντα αναφέρομαι στον καπνό, που είναι ενδεικτικό παράδειγμα για την Ροδόπη. Ο μέσος όρος εισοδήματος ενός καπνοπαραγωγού της Ροδόπης είναι εξαιρετικά χαμηλός, ίσως ο χαμηλότερος σε όλη την επικράτεια συγκριτικά με τους υπόλοιπους κλάδους απασχόλησης, αλλά και με όσους απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα με άλλες καλλιέργειες πέραν του καπνού, ή με την κτηνοτροφία. […] (Βουλή 04.12.2011)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News