Τσίπρας: «Επενδύετε στο φόβο του λαού»

21 Φεβ 2012

ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς): […] Ο Ρούσβελτ, το 1933, θέλοντας να απαντήσει στην κρίση του ’29 είχε πει την ιστορική φράση: «Το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο φόβος του λαού».

   Το δόγμα το δικό σας, κύριε Πρωθυπουργέ, απ’ ό,τι κατάλαβα από το χθεσινό διάγγελμά σας είναι το ακριβώς αντίθετο, διότι το μόνο που σας έχει μείνει να ποντάρετε είναι ο φόβος του λαού. Αυτή είναι η τελευταία σας ζαριά. Επενδύετε στο φόβο του λαού, μήπως και αποφύγετε τη μήνιν και την οργή του λαού. Αυτή, όμως, είναι και η αδυναμία σας, αυτό είναι και το αδιέξοδό σας. Διότι λαός που δοκιμάζεται δεν εκφοβίζεται, δεν τρομοκρατείται, αλλά πεισμώνει και το πείσμα του θα γίνει οργή και η οργή διεκδίκηση και αργά ή γρήγορα αυτός ο λαός δεν θα φιμωθεί.
   Χθες στο μήνυμά σας μας περιγράψατε τις συνέπειες της χρεοκοπίας. Μάλιστα, τις περιγράψατε με όρους και περιγραφές βγαλμένες από την αποκάλυψη του Ιωάννη, κάτι αναντίστοιχο για έναν τεχνοκράτη σαν κι εσάς. Δεν εξηγήσατε όμως τι εννοείτε με τον όρο «χρεοκοπία». Προφανώς, αναφέρεστε στη μη πληρωμή ομολογιούχων το Μάρτη και όχι στο ένα εκατομμύριο ανέργους και στα εκατομμύρια των νεόπτωχων συμπολιτών μας. Αυτό που εσείς ορίζετε ως «χρεοκοπία» προφανώς είναι το λεγόμενο πιστωτικό γεγονός.
   Σας ερωτώ και σας ζητώ να μου απαντήσετε με το χέρι στην καρδιά: Η ψήφιση του σημερινού πακέτου μέτρων θα αποτρέψει ή θα φέρει πιο κοντά αυτό το ενδεχόμενο; Γιατί κρύβεστε για άλλη μια φορά πίσω από κινδυνολογίες και δεν λέτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό; Το ίδιο το PSI, το οποίο μας παρουσιάζετε ως σωτηρία, ενέχει τον κίνδυνο του πιστωτικού γεγονότος. […] (Βουλή 12.02.2012)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News