Υποτιθέμενοι γιατροί συνταγογραφούν ανελέητα

5 Μαρ 2012

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ακούστε τι έκανε αυτός ο κύριος. Για το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2011 συνταγογράφησε από εννιακόσιες συνταγές που είχε μέχρι τότε πέντε χιλιάδες επτακόσιες εβδομήντα έξι συνταγές και χρέωσε τον ΕΟΠΠΥ με 408.000 ευρώ. Δεν είναι ογκολόγος. Τα κριτήρια έχουν σταλεί στους γιατρούς.

   Μπορεί ένας γιατρός να έχει πολύ μεγάλη πελατεία ή να είναι πολύ βαριά η ειδικότητά του, να έχει ασθένειες βαρείες που η ίασή τους είναι πολύ ακριβή. Εκεί, φυσικά, είναι δικαιολογημένη η δαπάνη. Όμως, αυτή η δαπάνη από γιατρό της δικής του ειδικότητας στο Νομό Ηλείας είναι αδικαιολόγητη.
   Έρχομαι στο Αγρίνιο, κύριε Μακρυπίδη. Πέντε χιλιάδες συνταγές και 303.000 ευρώ επιβάρυνση. Στο Διδυμότειχο είχαμε πέντε χιλιάδες τετρακόσιες συνταγές και 297.000 ευρώ επιβάρυνση. Στην Αχαΐα προς Κορινθία, για να συνεννοηθούμε, τέσσερις χιλιάδες εκατόν ενενήντα δύο συνταγές και 270.000 ευρώ κοστίζουν τα φάρμακα. Δεν είναι ογκολόγοι, ξαναλέω, είναι γιατροί κοινών ειδικοτήτων. Έχουμε διασταυρωμένες τις οδηγίες από τον ΕΟΠΠΥ προς τους γιατρούς. Μπορώ να σας δώσω και τις σχετικές εγκυκλίους, για να καταλάβετε ότι δεν αδικούμε. […] (Βουλή 08.02.2012)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News