Που θα κινηθεί η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες

4 Μαρ 2012

   Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες. Πιο συγκεκριμένα θα γίνουν.

- Να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τους πόρους του ΕΣΠΑ, μεταφέροντας κονδύλια σε προγράμματα που έχουν ζήτηση, βοηθούν άμεσα τις επιχειρήσεις, δίνουν δουλειά στους άνεργους συμπολίτες μας.
- Να ενεργοποιήσουμε τα μεγάλα έργα των αυτοκινητόδρομων, που έχουν σταματήσει.
- Να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτικούς πόρους από το εξωτερικό και συγκεκριμένους διεθνείς οργανισμούς.
- Να στηρίξουμε την ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθρωση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, ώστε να αποκατασταθεί η επαρκής χρηματοδότηση της οικονομίας.
- Να οργανώσουμε καλύτερα την πολιτική μας στον τομέα των εξαγωγών, ώστε η ανάκαμψη των τελευταίων δύο ετών να διατηρηθεί και να ενισχυθεί.
- Να συνεχίσουμε και να επιταχύνουμε την πολιτική αξιοποίησης και παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την εξερεύνηση πιθανών υποθαλάσσιων πηγών ενέργειας.
- Να συνεχίσουμε με πιο αποτελεσματικό τρόπο την αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, τον περιορισμό της παραοικονομίας, και να σχεδιάσουμε ένα σταθερό, απλό, αναπτυξιακό και κοινωνικά δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News