Με 12 εκ. ευρώ οι προεκλογικές καμπάνιες

23 Απρ 2012

   Η χρηματοδότηση των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό ενόψει των εκλογών θα αγγίξει τα 12 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που οι έλληνες πολίτες έχουν ουσιαστικά δώσει στο κράτος μέσω των φόρων. Το ποσό όχι απλά είναι ενισχυμένο, αλλά προκαλεί αντιδράσεις εν καιρώ κρίσης.

   Όπως αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή υπό τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, η εκλογική ενίσχυση των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό θα διατηρηθεί ακέραια στο ύψος που ήταν και το 2009, χωρίς καμία περικοπή λόγω οικονομικής κρίσης. Έτσι, βάσει Υπουργικής Απόφασης που υπέγραψαν τόσο ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης όσο και ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής, η εκλογική χρηματοδότηση των κομμάτων θα ανέλθει περίπου στα 12 εκατομμύρια ευρώ.
   Αξίζει να σημειωθεί πως επιπλέον 6 εκατομμύρια ευρώ θα λάβουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας για το χρόνο προβολής των κομμάτων, ενώ το όριο δαπανών για τους υποψηφίους διαφοροποιείται ανά εκλογική περιφέρεια και κυμαίνεται από 18.000 ευρώ στις μονοεδρικές περιφέρειες, έως και 135.000 ευρώ στη Β' Αθήνας, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας. Επίσης τα κόμματα λαμβάνουν αναλογικά διαφημιστικό τηλεοπτικό χρόνο αξίας 6 εκατομμυρίων ευρώ στα κανάλια εθνικής εμβέλειας και 250 χιλιάδων ευρώ στις συνδρομητικές ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News