Τι προτείνει το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ για τη ρευστότητα

23 Απρ 2012

   Το ΠΑΣΟΚ προτείνει τρία κανάλια διαμόρφωσης του περιβάλλοντος της ανάπτυξης που χρειάζεται η χώρα μας τους αμέσως επόμενους μήνες. Το πρώτο κανάλι είναι το τραπεζικό σύστημα. Στο τραπεζικό σύστημα προτείνουν τέσσερις άμεσα εφικτές παρεμβάσεις:

   Ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών. Υπάρχουν 50 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών. Επιστροφή των καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, και αποκλιμάκωση των επιτοκίων χορηγήσεων προς τις επιχειρήσεις. Επίσης, προτείνουν να αλλάξουν οι κανόνες του περιβόητου ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Υπό συνθήκες κρίσης, με την αγορά να χειμάζεται, δεν μπορεί να είναι κάποιος γραμμένος στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ επειδή εκδόθηκε εις βάρος του μια διαταγή πληρωμής για 1.500 ή 2.000 ευρώ.
   Το δεύτερο κανάλι, αφορά το Ενιαίο Ταμείο Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Ο σκοπός είναι το κεφάλαιο κίνησης, η διευκόλυνση των επιχειρήσεων να καλύπτουν τις ανάγκες κεφαλαίου κίνησης.
   Το τρίτο κανάλι, αφορά το κράτος. Το κράτος πρέπει να εξοφλήσει αμέσως τις συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς την αγορά, προς τις επιχειρήσεις. Θα αλλάξει η εικόνα της αγοράς, με το που θα πέσουν 6,3 δισεκατομμύρια, ενώ θα προωθηθεί αυτοματοποιημένος μηχανισμός επιστροφής του ΦΠΑ.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News