Η Κένυα, η Ιαπωνία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

26 Απρ 2012

   Με συνολικά κεφάλαια ύψους 110,9 εκατομμυρίων δολαρίων ενίσχυσε το ΔΝΤ την Κένυα, στο πλαίσιο του τριετούς δανειακού προγράμματος που έχει συνάψει με τη χώρα. Το Ταμείο βέβαια επισήμανε ότι το αβέβαιο διεθνές περιβάλλον μπορεί να δυσχεράνει την ανάπτυξη.

   Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχωρά τα σχέδια δανεισμού χωρών, και μάλιστα με αρκετά γρήγορους ρυθμούς. Την ίδια ώρα, η Ιαπωνία, μία χώρα που μόλις ένα χρόνο πριν χτυπήθηκε από τον καταστροφικό σεισμό στη Φουκουσίμα, αποφάσισε να συνδράμει 60 δισεκατομμύρια δολάρια, υπό τη μορφή δανείων, στο ΔΝΤ, γινόμενη έτσι η πρώτη μη ευρωπαϊκή χώρα που διαθέτει κεφάλαια για την ενίσχυση του ταμείου του ΔΝΤ για την καταπολέμηση της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κρίσης.

   Τα ανταλλάγματα επί της ενίσχυσης
   Πολλές χώρες προχωρούν στην επιπλέον στήριξη του ταμείου, έχοντας φυσικά ορισμένα ανταλλάγματα. Αναπτυσσόμενες οικονομίες, όπως η Κίνα, η Ρωσία και η Βραζιλία, έχουν γνωστοποιήσει ότι είναι διατεθειμένες να συνεισφέρουν, με αντάλλαγμα τη βελτίωση της ψηφοδοτικής τους δύναμης. Αντίθετα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, με τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου να εστιάζουν το ενδιαφέρον, γνωστοποίησαν ότι δεν προτίθενται να αυξήσουν την εισφορά τους στο Ταμείο.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News