Η Ευρώπη εκλέγει το μέλλον της

6 Μαΐ 2012

   Οι εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 στην Ελλάδα συμπίπτουν ημερολογιακά και με το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία. Το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον εστιάζεται επομένως στις δύο μάχες, το αποτέλεσμα των οποίων θα αναδείξει την πορεία και το μέλλον ολόκληρης της Ηπείρου.

   Στη Γαλλία και στις γαλλικές εκλογές, ο σοσιαλιστής υποψήφιος Φρανσουά Ολάντ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ακολουθήσει μία στρατηγική που αντιτίθεται από αυτή του Νικολά Σαρκοζί. Η εκλογή του θεωρείται, σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, ως δεδομένη. Ο Ολάντ δεσμεύεται την επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου, αλλαγή ρόλου της ΕΚΤ, την έκδοση ευρωομολόγων, αποκλεισμό των φορολογικών «παραδείσων», εισαγωγή στο εισόδημα της εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης, αύξηση 0,1% των ασφαλιστικών εισφορών, φόρο 45% για εισοδήματα άνω των 150.000 ευρώ, και 75% άνω του 1 εκ..
   Από την άλλη πλευρά, ο Σαρκοζί προτείνει αύξηση 2% της εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης επί των χρηματοοικονομικών εσόδων, αύξηση ΦΠΑ στο 21,2% (+1,6%), ψήφιση χρυσού κανόνα ισοσκελισμένου προϋπολογισμού και επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Συμφώνου Σένγκεν.
   Όλα κρίνονται πλέον σε οριακό επίπεδο, καθώς και στην Ελλάδα οι δεσμεύσεις των κομμάτων ενδέχεται να πέσουν στο κενό, μετά το γεγονός μη δημιουργίας αυτοδύναμης κυβέρνησης.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News