Η αριστερά, η δεξιά και εγώ!

6 Μαΐ 2012

   Κάθε πολίτης που ασχολείται έστω και ελάχιστα με την πολιτική, θα έχει σίγουρα αναφερθεί στην Αριστερά και στη Δεξιά. Πολλοί μάλιστα τοποθετούν κομματικές ετικέτες, ακόμα και σε άτομα που εκφράζουν την αντίθεσή τους στο πολιτικό σύστημα. Ο προσδιορισμός των πολιτών ως μοτίβο ψήφων, μας έχει επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό που ξεχνούμε τι σημαίνει απλός πολίτης.

   Ο πολίτης, ως κάτοικος πόλεως και κάτοχος ιθαγένειας, είναι αυτός που έχει το δικαίωμα να εκλέγει και να εκλέγεται. Πρόκειται για το άτομο αυτό που ασχολείται εκτός των άλλων και με τα «λεγόμενα» κοινά. Δε χρειάζεται να εντρυφήσει κάποιος με την πολιτική, ωστόσο κάθε πολίτης οφείλει να γνωρίζει τα βασικά ενός συστήματος, όπως αυτό έχει καθοριστεί σε βάθος δεκαετιών.
   Για τα πολιτικά ζητήματα, η τοποθέτηση κάποιου στην Αριστερά, δείχνει αποδοχή και προτίμηση για ένα μεγαλύτερο ρόλο του κράτους, συνδυάζοντας την ανεκτικότητα σε εναλλακτικούς τρόπους ζωής χωρίς εθνικούς, πολιτισμικούς και άλλους διαχωρισμούς. Από την άλλη πλευρά, η πολιτική τοποθέτηση ενός πολίτη στη Δεξιά, δείχνει την πίστη στην ελεύθερη αγορά, δίνοντας έμφαση σε παραδοσιακές αξίες, όπως η οικογένεια, η εκκλησία και ο πατριωτισμός. Ως τα πολιτικά φρονήματα δηλαδή εκφράζει μία συντηρητική κατεύθυνση.
   Φθάνουμε λοιπόν σε ένα κρίσιμο δίλλημα, εάν θέλουμε να ακολουθήσουμε τη μία ή την άλλη πλευρά. Η καλύτερη απάντηση βρίσκεται στο τι θα θέλαμε εμείς οι ίδιοι να πορευτούμε, να ηγηθούμε των δικών μας φρονημάτων, ιδεολογιών και συναισθημάτων. Είναι καιρός για υπεύθυνη πολιτική στάση, για υπεύθυνη κίνηση συνασπισμού των πολιτών, αποβάλλοντας την όποια περιρρέουσα διχοστασία. Καλή ψήφο λοιπόν!
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News