Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα κέρδη και τα μείον της Ένωσης

12 Μαΐ 2012

   Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέχρι και 2,8 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια αποκλειστικά χάρις στην ενιαία αγορά και, όπως το θέτει ο Karl Von Wogau, ένας από τους πρωτεργάτες της στο ΕΚ.

   «Η ενιαία αγορά χτίστηκε γκρεμίζοντας τα εμπόδια βήμα - βήμα, με σημαντικότερο το κυριολεκτικό άνοιγμα των συνόρων μεταξύ των κρατών μελών, κάτι που μπορούσε ο καθ' ένας να δει με τα ίδια του τα μάτια», δήλωσε.
   «Η εσωτερική αγορά σημαίνει ακόμα περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες για τους καταναλωτές», σημειώνει ο Cristian Silviu Buşoi, προσθέτοντας ότι για τα νέα κράτη μέλη σημαίνει επίσης προϊόντα που «και καλύτερα είναι σε ποιότητα και πιο ασφαλή».
   «Η σταθεροποίηση του ευρώ είναι ένας από τα μεγαλύτερα ζητούμενα σήμερα καθώς το ενιαίο νόμισμα είναι αναπόσπαστο στοιχείο της εσωτερικής αγοράς», σημειώνει ο Von Wogau που υπηρέτησε στο ΕΚ από το 1979 και τις πρώτες ευρωεκλογές μέχρι το 2009. Σημειώνει επίσης ότι ακόμα δεν υπάρχει ενιαία αγορά για την ασφάλεια και τα συναφή προϊόντα, κάτι που θα πρέπει να γίνει στο μέλλον, όπως θα πρέπει να ενισχυθεί και η  προστασία των εξωτερικών συνόρων.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News