Ιστορικό διερευνητικών εντολών, Βενιζέλος-ΠΑΣΟΚ

13 Μαΐ 2012

   Μετά και τις άκαρπες προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση κυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ ως τρίτο κόμμα, λαμβάνει πλέον την διερευνητική εντολή. Ο κ. Βενιζέλος ως πρόεδρος του κόμματος ανέλαβε την «καυτή πατάτα» των ημερών, την Πέμπτη.

   Αρχικά ο Βενιζέλος δήλωσε ότι τα σενάρια που ακούγονται ωθούν τη χώρα στο να γίνει Αλβανία. Οι απειλές περί ακυβερνησίας όμως δεν έπιασαν, καθώς επέστρεψε τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση στα πλαίσια των διερευνητικών εντολών με τον Ε. Βενιζέλο, δήλωσε ότι «την άρνηση σε αυτή την πρόταση, σε αυτό το σχέδιο δεν  τη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, την έχει δώσει από το βράδυ της Κυριακής ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του». Συμπλήρωσε μάλιστα πως «Και ο κος Βενιζέλος και ο κος Σαμαράς είναι απολύτως συνεπείς στην προεκλογική τους υπογραφή στην εφαρμογή του προγράμματος του μνημονίου. Και οι δύο, όμως, είναι σα να μη κατάλαβαν το αποτέλεσμα των εκλογών».
   Η Νέα Δημοκρατία ουσιαστικά κράτησε μία ουδέτερη-αρνητική στάση, ενώ και ο Φώτης Κουβέλης αρνήθηκε ενδεχόμενο συνεργασίας σε ένα σχήμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Αυτό οδήγησε τον κ. Βενιζέλο στην επιστροφή της εντολής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News